Stillfront förvärvar mobilspelstudion Jawaker och gör miljardemission
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Stillfront förvärvar mobilspelstudion Jawaker och gör miljardemission

Stillfront

Gamingbolaget Stillfront förvärvar mobilspelsstudion Jawaker för 205 miljoner dollar, motsvarande 1,77 miljarder kronor, på en kontant- och skuldfri basis. Det framgår av ett pressmeddelande.

Jawaker är baserade i Abu Dhabi, har cirka 50 anställda och beskrivs som en ledande aktör i MENA-regionen (Mellanöstern/Nordafrika).

Stillfront betalar 74 procent i kontanter och resten genom 8,5 miljoner nyemitterade aktier. Köpet finansieras delvis genom en riktad nyemission 1 miljard kronor.

Emissionen har omfattat 15,7 miljoner aktier och gjordes till teckningskursen 63,6 kronor per aktie. Därmed blev det ingen rabatt på aktierna då Stillfronts senaste stängningskurs var just 63,6 kronor på onsdagen. Emissionen blev tecknad av största ägaren Laureus samt ett antal svenska och internationella institutionella investerare. Utspädningen är cirka 4,2 procent.

Om Jawaker-köpet skriver Stillfront att det kommer stärka dess närvaro i den strategiskt betydelsefulla och snabbt växande MENA-regionen, samt bredda vidare spelportföljen och driva framtida organisk tillväxt.

”Vi ser betydande potentiella skalfördelar med Jawaker som en del av Stillfront, med möjligheter till ökad användaranskaffning i MENA-regionen samt arabisktalande användare världen över, särskilt mot bakgrund av Stillfronts framgångsrika erfarenhet av att marknadsföra Babils spel. Jawakers expertis i regionen kompletterar Babils både vad avser genrekunskap och regional räckvidd, vilket gör Jawaker och Babil till en perfekt strategisk matchning för Stillfront som skapar möjligheter till tillväxt framgent”, säger Jörgen Larsson, vd för Stillfront.

Jawaker förväntas omsätta cirka 270-310 miljoner kronor och uppvisa ett justerat ebit på cirka 180-210 miljoner kronor under 2021.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Stillfront

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Stillfront

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt