Nyhet

Stocks

Stocks in Play - Brett fall i öppningen

Stockholmsbörsen har som väntat öppnat rejält nedåt på måndagen i spåren av kursfallet på Wall Street i fredags till följd av den stegrande spänningen kring Ukraina-Ryssland. USA varnade i fredags för att en rysk invasion kan komma redan under pågående OS. Oron gör att investerare minskar risk.

Efter 13 minuters handel var OMXS30-indexet ned 2,83 procent till 2 228,88. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet -2,93 procent som lägst och -2,21 procent som högst.

Breda OMXSPI var ned 3,22 procent.


AktieKursförändringKommentar
Lundin Energy1,1%Oljepriset fortsätter uppåt på geo-oron
Cloetta−1,3%Dagens Industri köpstämplar
Svedbergs−1,6%Börsveckan rekommenderar köp
Probi−2,0%Börsveckan rekommenderar sälj
Attendo−2,2%Börsveckan rekommenderar köp
Electrolux−2,3%Börsveckan rekommenderar köp
Sandvik−2,7%Börsveckan rekommenderar köp
Afry−3,0%Affärsvärlden sätter köp
Ratos−3,1%Ebita-vinsten steg till 390 miljoner kronor från 200 miljoner, höjer utdelning till 1,20 kronor (0,95)
Cellavision−3,1%Affärsvärlden sätter köp
Balder−3,7%SEB höjer till behåll från sälj
Kindred−4,9%Börsveckan rekommenderar köp


http://media.finwire.com/media/FWM006EA27-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt