Nyhet

Stora Enso har avslutat MBL-förhandlingar om nedstängningen i Kvarnsveden

Skogsindustribolaget Stora Enso har slutfört MBL-förhandlingar (lagen om medbestämmande i arbetslivet) gällande nedstängningen av massa- och pappersproduktionen i Kvarnsveden.

Skogsbjässen upprepar att nedstängningen kommer att ske senast i slutet av det tredje kvartalet i år.

Till följd av beslutet om nedstängning kommer MBL-förhandlingar att inom kort inledas gällande påverkan på de anställda. Stora Enso upprepar att beslutet kan påverka 440 personer. Inga uppsägningar kommer att genomföras innan dessa förhandlingar har avslutats.

Stora Enso uppger att man påbörjat arbetet med att hitta nya användningsområden för anläggningen i samarbete med bland annat Borlänge kommun.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Stora Enso R

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Stora Enso R

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt