Nyhet

Stora

Stora Enso satsar på trävaror till byggbranschen, fördelaktiga ur hållbarhetssynvinkel - BN

Stora Enso siktar på att tredubbla intäkterna från sålda trävaror till byggbranschen fram tills 2030. Skälet till detta är att trävaror ger mindre utsläpp än tegelsten, betong och stål som är de typiska komponenterna i byggnader.

”Vi vill växa inom bygg där material som betong och stål generar otroligt höga utsläppsnivåer av koldioxid”, säger vd Annica Bresky till Bloomberg News.

Användningen av trävaror kan reducera dessa utsläpp med upp till 70 procent. Bland annat gäller detta vid transporten då trävarorna är betydligt lättare än andra byggnadsmaterial.

Trävaror stod för mindre än femtedel av Stora Ensos försäljning under förra året. Största affärsområdet är inom förpackning medan papper befinner sig på reträtt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Stora Enso R

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Stora Enso R

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt