Strand Förmögenhetsfond ökade 2,4 procent i september - Trump skapar osäkerhet på marknaden

Nyhet

Strand Förmögenhetsfond ökade 2,4 procent i september - Trump skapar osäkerhet på marknaden

Fonden Strand Förmögenhetsfond steg 2,4 procent i september, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 2,2 procent. Det framgår av en månadsrapport.

I sina kommentarer väljer förvaltarna att blicka fram mot kommande rapportperiod.

"Inom kort startar perioden då rapporterna för årets tredje kvartal presenteras. Andra kvartalets rapporter var generellt sett bättre än väntat och många företag såg en positiv utveckling i slutet av perioden. Frågan är om detta berodde på uppdämt behov eller om det var riktig efterfrågan som kom tillbaka".

Vidare noterar förvaltarna att Donald Trump har får corona och att det skapar en ytterligare osäkerhet på marknaden.

"En osäkerhetsfaktor som dock uppenbarat sig är att Donald Trump har drabbats av Covid-19. Vad händer om han blir allvarligt sjuk? Vad händer om Joe Biden också blir smittad? Detta kan leda till en politisk osäkerhet och det är sällan något som uppskattas av de finansiella marknaderna".

Under perioden har förvaltarna dragit ner riskexponeringen.

Aktievikten uppgick vid månadsskiftet till 44,2 procent. Inklusive fondens andelar i aktiefonden Arisaig Asia uppgick aktieexponeringen till 51,3 procent.

Vid månadensskiftet var fondens största aktieinnehav Embracer, Autoliv, Assa Abloy, Kinnevik och Essity.

Strand Förmögenhetsfond, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent2,4
Index MM, förändring i procent2,2

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev