Subsea 7:s justerade ebitda-resultat i linje med fjolårs nivån

Nyhet

{newsItem.title}

Subsea 7:s justerade ebitda-resultat i linje med fjolårs nivån

Norska riggoperatören Subsea 7 redovisar en omsättning som var lägre än väntat under fjärde kvartalet. Ebitda-resultatet visade en viss nedgång mot ifjol. Rörelseresultatet var lägre än väntat.

Omsättningen steg 14,1 procent till 1 014 miljoner dollar (889). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 1 129.

Justerat ebitda-resultat uppgick till 165 miljoner dollar (168).

Rörelseresultatet blev -62 miljoner dollar (-116), väntat rörelseresultat var 31.

Resultatet efter skatt blev -103 miljoner dollar (-129).

Bolaget föreslår en specialutdelning med 2 norska kronor per aktie.

För 2021 spår bolaget högre omsättning och förbättrat justerat ebitda-resultat samt positivt rörelseresultat.


Subsea 7, MUSDQ4-2020KonsensusFörändring mot konsensusQ4-2019Förändring
Nettoomsättning1 0141 129-10,2%88914,1%
EBITDA, justerat165168-1,8%
Rörelseresultat-6231-116
Nettoresultat-103-129
Konsensusdata från Factset

http://media.finwire.com/media/FWM005B1F6-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Subsea7 (NO)

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Subsea7 (NO)

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev