Tele2:s nya storägare kommenterar köpet - anser att parterna har mycket gemensamt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tele2:s nya storägare kommenterar köpet - anser att parterna har mycket gemensamt

Tele2:s

Teleoperatören Tele2s nya storägare anser att franska telekomjätten Iliad och det svenska bolaget har mycket gemensamt.

"Iliad-koncernen och Tele2-koncernen har mycket gemensamt. Vi tror båda på innovationskraft och vikten av en entreprenörsanda. Vår affärssektor i Europa är mycket krävande. Vi har därför stor respekt för det som Tele2:s aktieägare, ledning och team har åstadkommit, och vi är mycket glada över att Kinnevik har valt Freya som Tele2:s nya storägare. Vi ser fram emot att bidra till nästa kapitel i Tele2:s tillväxtresa", säger Thomas Reynaud, vd på Iliad och styrelseledamot i Freya Investissement, i en kommentar i dagens pressmeddelande.

Den nya storägaren kommer att kontrollera 19,8 procent av kapitalet och under 30 procent av rösterna efter storköpet från Kinnevik. Ägandet ligger i Freya Investissement, som är ett bolag som kontrolleras gemensamt av den europeiska telekomkoncernen Iliad och dess styrelseordförande och grundare Xavier Niel genom NJJ Holding.

I och med att Kinnevik säljer sitt ägande i Tele2 för 13 miljarder kronor avslutas även en epok från investmentbolagets sida. Operatören grundades en gång i tiden av Jan Stenbeck.

"Genom transaktionen får Tele2 en ny ledande aktieägare i kombinationen av iliad och NJJ med en lång meritlista inom den europeiska telekomsektorn som tidig pionjär i Frankrike och som storskalig företagsbyggare i flera europeiska marknader. Tele2 grundades av Jan Stenbeck i början av 1980-talet och dess starka värdeskapande har varit fundamentalt för skapandet av dagens Kinnevik, och har drivit såväl Kinneviks historiska utdelningsflöde till aktieägarna som den strategiska transformationen till en ledande europeisk tillväxtinvesterare, vilket vi är stolta och tacksamma för", kommenterar Georgi Ganev, vd på Kinnevik, affären.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tele2

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tele2

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt