Nyhet

Thinc

Thinc Jetty förvärvar 70 procent av aktierna i Context Media

Kommunikationsbyrån Thinc Jetty har ingått aktieöverlåtelseavtal avseende köp av 70 procent av aktierna i Context Media. Aktieöverlåtelsen har verkställts i samband med avtalets ingående. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den fasta köpeskillingen för de aktuella aktierna i Context Media uppgick till 24,76 miljoner kronor och har erlagts genom emission av 31,66 miljoner aktier i Thinc till en teckningskurs per aktie om 70 öre per aktie samt utfärdande av revers om sammanlagt 2,6 miljoner kronor.

Villkoren i avtalet överensstämmer i allt väsentligt med vad parterna enats om i samband med den avsiktsförklaring som bolaget aviserade den 28 oktober. Partnerna har dock inom ramen för de slutliga förhandlingarna enats om en något justerad köpeskillingsstruktur, innebärande att teckningskursen justerats ned till 70 öre per aktie.

Utöver den fasta köpeskillingen kan även en tilläggsköpeskilling utgå baserat på utfallet av Context Medias rörelseresultat efter skatt avseende räkenskapsåren 2022. Sådan eventuell tilläggsköpeskilling kommer uteslutande att regleras genom nyemission av aktier i Thinc.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Thinc Jetty

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Thinc Jetty

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt