TIN Ny Teknik har investerat i Unity Software - 'på sikt tror vi att det kan bli ett mycket värdefullt bolag med en uthålligt stark position inom sin nisch'
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

TIN Ny Teknik har investerat i Unity Software - 'på sikt tror vi att det kan bli ett mycket värdefullt bolag med en uthålligt stark position inom sin nisch'

Fonden TIN Ny Teknik steg 4,3 procent i september, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 3,8 procent. På rullande 12 månader har fonden stigit 64,9 procent, jämfört med jämförelseindexets utveckling på 15,7 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Månadens främsta bidragsgivare var Stillfront, Paradox Interactive och Novo Nordisk. Bland de innehaven som påverkade utvecklingen negativt fanns Sinch, Evolution Gaming och VNV Global.

Fonden investerade under månaden i amerikanska Unity Software i samband med bolagets börsintroduktion. Unity är ett bolag med danska rötter som byggt en plattform för att skapa och drifta 3D-innehåll i realtid, bolagets största marknad är inom mobilspel.

"Bolaget har idag en global världsmarkandsandel som överstiger 60 procent på mobilspel. Över 1,5 miljoner spelutvecklare använder plattformen varje månad och när vi träffar Unitys kunder så är det tydligt för oss att behovet av plattformen ökar. På sikt tror vi att det kan bli ett mycket värdefullt bolag med en uthålligt stark position inom sin nisch", uppger fondförvaltarna.

Utöver det agerade fonden även ankarinvesterare i norska Play Magnus och CSAM Health Group. Play Magnus har plattform för schackspelare med världsmästaren Magnus Carlsen som frontfigur och CSAM Health är mjukvaruleverantör till hälsosektorn.

Vid månadens slut var fondens tre största innehav Novo Nordisk, Take-Two Interactive och Embracer.

TIN Ny Teknik, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent4,3
Index MM, förändring i procent3,8

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Evolution

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt