Nyhet

TIN Ny Teknik har investerat i Unity Software - 'på sikt tror vi att det kan bli ett mycket värdefullt bolag med en uthålligt stark position inom sin nisch'

Fonden TIN Ny Teknik steg 4,3 procent i september, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 3,8 procent. På rullande 12 månader har fonden stigit 64,9 procent, jämfört med jämförelseindexets utveckling på 15,7 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Månadens främsta bidragsgivare var Stillfront, Paradox Interactive och Novo Nordisk. Bland de innehaven som påverkade utvecklingen negativt fanns Sinch, Evolution Gaming och VNV Global.

Fonden investerade under månaden i amerikanska Unity Software i samband med bolagets börsintroduktion. Unity är ett bolag med danska rötter som byggt en plattform för att skapa och drifta 3D-innehåll i realtid, bolagets största marknad är inom mobilspel.

"Bolaget har idag en global världsmarkandsandel som överstiger 60 procent på mobilspel. Över 1,5 miljoner spelutvecklare använder plattformen varje månad och när vi träffar Unitys kunder så är det tydligt för oss att behovet av plattformen ökar. På sikt tror vi att det kan bli ett mycket värdefullt bolag med en uthålligt stark position inom sin nisch", uppger fondförvaltarna.

Utöver det agerade fonden även ankarinvesterare i norska Play Magnus och CSAM Health Group. Play Magnus har plattform för schackspelare med världsmästaren Magnus Carlsen som frontfigur och CSAM Health är mjukvaruleverantör till hälsosektorn.

Vid månadens slut var fondens tre största innehav Novo Nordisk, Take-Two Interactive och Embracer.

TIN Ny Teknik, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent4,3
Index MM, förändring i procent3,8

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt