TIN Ny Teknik har investerat i Unity Software - 'på sikt tror vi att det kan bli ett mycket värdefullt bolag med en uthålligt stark position inom sin nisch'

Nyhet

TIN Ny Teknik har investerat i Unity Software - 'på sikt tror vi att det kan bli ett mycket värdefullt bolag med en uthålligt stark position inom sin nisch'

Fonden TIN Ny Teknik steg 4,3 procent i september, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 3,8 procent. På rullande 12 månader har fonden stigit 64,9 procent, jämfört med jämförelseindexets utveckling på 15,7 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Månadens främsta bidragsgivare var Stillfront, Paradox Interactive och Novo Nordisk. Bland de innehaven som påverkade utvecklingen negativt fanns Sinch, Evolution Gaming och VNV Global.

Fonden investerade under månaden i amerikanska Unity Software i samband med bolagets börsintroduktion. Unity är ett bolag med danska rötter som byggt en plattform för att skapa och drifta 3D-innehåll i realtid, bolagets största marknad är inom mobilspel.

"Bolaget har idag en global världsmarkandsandel som överstiger 60 procent på mobilspel. Över 1,5 miljoner spelutvecklare använder plattformen varje månad och när vi träffar Unitys kunder så är det tydligt för oss att behovet av plattformen ökar. På sikt tror vi att det kan bli ett mycket värdefullt bolag med en uthålligt stark position inom sin nisch", uppger fondförvaltarna.

Utöver det agerade fonden även ankarinvesterare i norska Play Magnus och CSAM Health Group. Play Magnus har plattform för schackspelare med världsmästaren Magnus Carlsen som frontfigur och CSAM Health är mjukvaruleverantör till hälsosektorn.

Vid månadens slut var fondens tre största innehav Novo Nordisk, Take-Two Interactive och Embracer.

TIN Ny Teknik, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent4,3
Index MM, förändring i procent3,8

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev