Nyhet

Touchtech rapporterar lägre intäkter och minskad förlust i andra kvartalet

Mjukvarubolaget Touchtech redovisar lägre intäkter och minskad förlust i andra kvartalet 2020 jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

Nettoomsättningen sjönk 10,5 procent till 1,7 miljoner kronor (1,9).

Rörelseresultatet blev -0,3 miljoner kronor (-1,4).

Resultatet före och efter skatt var -0,4 miljoner kronor (-1,4). Resultat per aktie hamnade på -0,05 kronor (-0,19).

- Det andra kvartalet präglades av stor osäkerhet på grund av covid-19. Vi valde därför tidigt att initiera flera besparingsåtgärder som inkluderade korttidsarbete, reducering av externa tjänster och reducering av driftkostnaderna av våra lösningar. Vilket sammantaget innebar att vi kunde förbättra resultatet med 1 miljon kronor med nettoomsättning på 1,7 miljoner kronor, vilket är nivå med föregående år, kommenterar vd Deniz Chaban i delårsrapporten.

- Vi har under våren lyckats inleda flera intressanta dialoger med större internationella mode- och sportvarumärken där vi ser att intresset för framförallt digitala och virtuella showrooms är stort. Även om tidshorisonten för nya samarbeten är svårbedömt ser vi goda möjligheter till att teckna avtal under året med en eller fler av dessa internationella varumärken, fortsätter Deniz Chaban.

Touchtech, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning1,71,9-10,5%
Rörelseresultat-0,3-1,4
Resultat före skatt-0,4-1,4
Nettoresultat-0,4-1,4
Resultat per aktie, kronor-0,05-0,19

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Touchtech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Touchtech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt