Nyhet

Transferator vänder till vinst i tredje kvartalet

Riskkapitalbolaget Transferator redovisar lägre intäkter men vänder till vinst i tredje kvartalet 2020 jämfört med förlust motsvarande kvartal i fjol.

Nettomsättningen sjönk 12,8 procent till 7,5 miljoner kronor (8,6).

Ebitda-resultat blev 1,7 miljoner kronor (0,5), med en ebitda-marginal på 22,7 procent (5,8).

Rörelseresultatet blev 0,6 miljoner kronor (-0,6), med en rörelsemarginal på 8,0 procent.

Resultatet före skatt var 4,6 miljoner kronor (-2,1).

Resultatet efter skatt blev 4,8 miljoner kronor (-2,2).

Varken Transferator eller något av koncernbolagen har sökt eller mottagit några så kallade
omställningsstöd med anledning av covid-19 pandemin. "I denna bedömning har vi kommit fram till att vi för närvarande bedömer att påverkan på bolaget är begränsad om än marginell negativ effekt kan ses i omsättningsgenerering samt påverkan på värdet i de listade aktieinnehaven", skriver Transferator och tillägger att utvecklingen för covid-19 framöver är osäker.

Bolaget genomför nu ett beslutat inlösenprogram. Villkoren innebär att varje befintlig aktie i Transferator ger en inlösenaktie. För varje inlösenaktie erhålls ett kontant belopp om 10 öre och för 1 122 inlösenaktier erhålls även en aktie i G-Loot Global Esports. De aktieägare som innebar färre än 1 122 inlösenaktier erhåller en kontant ersättning på 43 öre per aktie.

Transferator, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning7,58,6-12,8%
EBITDA1,70,5240,0%
EBITDA-marginal22,7%5,8%
Rörelseresultat0,6-0,6
Rörelsemarginal8,0%
Resultat före skatt4,6-2,1
Nettoresultat4,8-2,2

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt