Umida ser fortsatt stark försäljning av Motörhead på de nordiska monopolen - vd-brev

Nyhet

Umida ser fortsatt stark försäljning av Motörhead på de nordiska monopolen - vd-brev

Dryckesföretaget Umida publicerar ett vd-brev signerat Filip Lundquist som publiceras på tisdagen.

Inom affärsområdet Brands for fans fortlöper samarbetet med KISS enligt plan och i förra veckan påbörjades kommunikationsplanen som kommer att intensifieras fram till lanseringen av produkterna. Umida ser inga problem med att lansera båda romprodukterna under det fjärde kvartalet.

- Försäljningen av Motörhead går fortsatt stark på de nordiska monopolen. Motörhead rom fortsätter att växa på Systembolaget och distributionen, de antal butiker som produkten finns i, är stabil. Vår nya kund i Norge har fått en bra start och några av Motörheadprodukterna har börjat komma in på butikshyllor hos Vinmonopolet. Exportkunderna i och utanför Europa har det fortsatt svårt med anledning av de restriktioner som satts upp för att minska smittspridningen av covid-19. Våra prognoser är att detta kommer att hålla i sig en bra bit in på 2021 vilket gör att de nordiska monopolen blir ännu viktigare än tidigare, kommenterar vd Filip Lundquist.

För Umidas egna varumärken har Elin ekologisk cider kommit ut till Systembolagets butiker. Elin har varit på butikshyllorna i en månad. Elin har sin garanterade distribution fram till sista maj men börjar utvärderas den första december till sista februari, denna period avgör distribution från första juni 2021 och tre månader framåt så vintern blir viktig för Elin.

Jaguara Premium dark rum har haft sin första utvärderingsperiod, juni till augusti. De historiska resultaten från Systembolagets alla offervinnare är att nio av tio produkter inte klarar sig kvar efter den garanterade distributionen. Jaguaras försäljning under sin första utvärderingsperiod har resulterat i att Jaguara fortsatt kommer att finnas på Systembolagets hyllor efter den garanterade distributionen löper ut den sista november.

Distributionen kommer dock att minska då Systembolaget minskat antalet butiker på den position som Jaguara kom in på. Jaguara förväntas finns i minst 73 butiker mellan första december till sista februari.

Umida har under den senaste månadern startat sin glöggförsäljning till sina exportkunder. Rådande pandemi ger sig dock tillkänna även här vilket kommer leda till att bolagets glöggförsäljning till Tyskland kraftigt minskas jämfört med tidigare år. Det råder stor osäkerhet kring om och hur julmarknader ska hållas i Tyskland och detta är bolagets främsta försäljningskanal. I Sverige kommer Umidas glögg som vanligt att finnas på både Systembolaget och i dagligvaruhandeln

- Hos Systembolaget kommer ni finna Vinfabrikens Äppelglögg 11 procent och hos dagligvaruhandeln kommer ni finna både Vinfabrikens alkoholfria äppelglögg samt Pluras alkoholfria glögg. Vi beräknar att försäljningen från dessa två kanaler kommer att ligga på samma nivåer som under föregående år. Glöggförsäljningen är fortsatt viktig för oss då försäljningen genererar bra intäkter under en kort tid men i takt med att övriga delar av bolaget växer är vi inte lika känsliga för årsfluktuationer i glöggförsäljningen som tidigare, kommenterar Filip Lundquist.

- Vårt storkökssortiment med varumärkena Blomberg och Monte Flor har fortsatt sin återhämtning enligt plan den senaste tiden och vi hoppas att vi ska kunna nå normala volymer under det fjärde kvartalet. Vi jobbar även kontinuerligt med deltagande på de offerter som kommer ut för Systembolaget och Alko. Detta är ett arbete som fortlöper hela tiden, avslutar Filip Lundquist sitt vd-brev.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Umida Group

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Umida Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev