Nyhet

Unicredit vill belöna aktieägare med miljarder - siktar på nettovinst över 4,5 miljarder euro 2024

Italienska storbanken Unicredit planerar att distribuera minst 16 miljarder euro, motsvarande 164 miljarder kronor, till aktieägarna mellan 2021-2024. Det ska ske genom en kombination av utdelningar och återköp av aktier. Det uppger bolaget i samband med sin strategiplan för 2022-2024, enligt ett pressmeddelande.

Det nya målet utgör en fördubbling av planerade distributionen på 8 miljarder euro mellan 2020-2023.

Utöver detta anger Unicredit också att man siktar på att uppnå en nettovinst på över 4,5 miljarder euro 2024. I år väntas nettovinsten bli över 3,3 miljarder.

Bankens avkastning på eget kapital exklusive immateriella tillgångar, RoTE, ska uppgå till cirka 10 procent år 2024, jämfört med drygt 8 procent mellan 2020-2023 enligt tidigare planen.

https://www.unicreditgroup.eu/en/press-media/press-releases-price-sensitive/2021/unicredit-unlocked--2022-2024-strategic-plan--empowering-communi.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om UniCredit

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien UniCredit

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt