Veteranpoolen minskar vinsten i fjärde kvartalet, föreslår utdelning på 2,75 kronor

Nyhet

{newsItem.title}

Veteranpoolen minskar vinsten i fjärde kvartalet, föreslår utdelning på 2,75 kronor

Bemanningsbolaget Veteranpoolen redovisar en lägre omsättning och vinst i det fjärde kvartalet, jämfört med året innan. I utdelning föreslås 2,75 kronor per aktie (0).

Omsättningen sjönk 13,3 procent till 62,1 miljoner kronor (71,6).

Rörelseresultatet blev 4,9 miljoner kronor (8,2), med en rörelsemarginal på 7,9 procent (11,5).

Resultatet före skatt var 4,9 miljoner kronor (8,2).

Resultatet efter skatt blev 3,9 miljoner kronor (6,5), och per aktie 0,20 kronor (0,33).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 9,5 miljoner kronor (5,8).

Förra året kom nästan 10 000 pensionärer att söka sig till bolaget för ett extra jobb vid sidan av pensionen.

”Det motsvarar mellan 5 - 10 procent av alla som gick i pension under året och befäster vår idé om att vara en folkrörelse där många pensionärer kan känna sig välkomna och hitta sitt extra-jobb på sina villkor. Vi tar nu sats mot framtida framgångar genom att fortsätta rekrytera serviceinriktade och motiverade pensionärer. Veteranpoolen räknar med att kunna erbjuda ytterligare 2 500 pensionärer en plats i våra roliga och positiva arbetslag under det kommande året”, säger Mats Claesson.

Veteranpoolen, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning62,171,6-13,3%
Rörelseresultat4,98,2-40,2%
Rörelsemarginal7,9%11,5%
Resultat före skatt4,98,2-40,2%
Nettoresultat3,96,5-40,0%
Resultat per aktie, kronor0,200,33-39,4%
Kassaflöde från löpande verksamhet9,55,863,8%
Utdelning per aktie, kronor2,75


http://media.finwire.com/media/FWS005AF0E-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Veteranpoolen

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Veteranpoolen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev