Nyhet

Vimian förvärvar bolag inom husdjursnutrition i USA

Veterinärbolaget Vimian har förvärvat GlobalOne Pet Products, som säljer husdjursgodis och mat i USA och Kanada. Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen uppgår till 50 miljoner dollar, med en tilläggsköpeskilling på maximalt 30 miljoner dollar över de tre kommande åren baserad på bolagets finansiella utveckling.

GlobalOne Pet Products har en årlig omsättning på cirka 20 miljoner dollar med ett ebitda-resultat på cirka 5 miljoner dollar. Bolaget säljer främst premiumvaror under sitt egna varumärke.

"Förvärvet av GlobalOne Pet Products ger en unik möjlighet till att gå in i en snabbväxande nisch i djurgodismarknaden och få tillgången till ett rikstäckande distributionsnätverk i USA och Kanada", uppger Vimian Groups vd Magnus Kjellberg.

GlobalOne Pet Products grundare Michael Farmer kommer fortsatt leda bolaget när det ingår i Vimian-koncernen.

Förvärvet finansieras med befintliga medel och väntas ha en positiv effekt på Vimians vinst per aktie. Konsolidering av förvärvet väntas ske runt den 13 december.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vimian Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vimian Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt