VNV Global är Paretos favorit i högt värderad sektor av investmentbolag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

VNV Global är Paretos favorit i högt värderad sektor av investmentbolag

Investmentbolagen fortsätter sin kräftgång på Stockholmsbörsen. På onsdagen backar Investor, Industrivärden och Latour med omkring 2 procent.

- Det är svårt att förklara så höga substanspremier, säger Paretos analyschef Stefan Wård som trots värderingsrallyt pekar ut en juvel i sektorn med fortsatt låg prislapp, skriver Dagens Industri.

Paretos favoriten i sektorn är investmentbolaget VNV Global. Förutom elsparkcykeloperatören Voi Technology märks en rad utländska investeringar, som det digitala hälsovårdsbolaget Babylon och Dubai-baserade fastighetsportalen Property Finder.

- Det är en rabatt på drygt 20 procent i det bolaget, säger Stefan Wård med hänvisning till att innehaven alltså värderas lägre än själva ägarbolaget.

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien VNV Global

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.