Wonderful Times Group ökar omsättning och vinst i första kvartalet - fokus ligger på tillväxt

Nyhet

{newsItem.title}

Wonderful Times Group ökar omsättning och vinst i första kvartalet - fokus ligger på tillväxt

Barnproduktbolaget Wonderful Times Group redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten ökade.

Omsättningen steg 18,2 procent till 22,1 miljoner kronor (18,7).

"Tillväxten är spridd över flera affärsområden och har möjliggjorts av målmedvetna säljinsatser, nya produkter samt en god marknad. Utmaningar vad gäller varuförsörjningen syns mot slutet av kvartalet. Det är dock för tidigt att säga vilka konsekvenser det får på bolagets omsättning i det korta perspektivet", skriver vd Sofia Ljungdahl i rapporten.

Ebitda-resultat blev 1,9 miljoner kronor (0,9), med en ebitda-marginal på 8,6 procent (4,8). Resultatförbättringen hänger samman med den högre omsättningen.

Rörelseresultatet blev 1,5 miljoner kronor (0,2), med en rörelsemarginal på 6,8 procent (1,1).

Resultatet efter skatt blev 1,5 miljoner kronor (0,1) medan resultatet per aktie var 0,34 kronor (0,03).

"Fokus framåt ligger på tillväxt och vi ser stora möjligheter att utveckla våra befintliga varumärken samtidigt som vi tror oss kunna lansera nya spännande varumärken som kan bidra till vår tillväxt. Satsningar på IT-system, digitalisering och organisation görs för närvarande. Detta för att bygga en bra grund för framtida tillväxt", uppger Ljungdahl.

Wonderful Times Group upprepar sina finansiella mål.

Rapporten släpptes efter börsens stängning i fredags.

Wonderful Times Group, MkrQ1-2021Q1-2020
Nettoomsättning22,118,7
EBITDA1,90,9
EBITDA-marginal8,6%4,8%
Rörelseresultat1,50,2
Rörelsemarginal6,8%1,1%
Nettoresultat1,50,1
Resultat per aktie, kronor0,340,03


http://media.finwire.com/media/FWS00600B4-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Wonderful Times

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Wonderful Times

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev