Xbrane Biopharma genomför företrädesemission på 343 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Xbrane Biopharma genomför företrädesemission på 343 miljoner kronor

Bioteknikbolaget Xbrane Biopharma föreslår en företrädesemission på 343 miljoner kronor. Vid fullt utnyttjande av teckningsoptioner av serie TO1 kommer Xbrane att erhålla upp till ytterligare 78 miljoner kronor. Emissionen är villkorad av ett godkännande vid en extra bolagsstämma.

“Med denna företrädesemission skapar vi de rätta förutsättningarna för att nå våra viktigaste förestående milstolpar: närmast lanseringen av Ximluci i USA, vidare lansera Ximluci som en förfylld spruta för att accelerera försäljningen i Europa, och till sist tillverka kliniskt material för BIIB801 och Xdivane. Det innebär också att vi omedelbart kan lösa amorteringar på utestående konvertibellån fram tills januari 2025 varefter vi förväntar oss kunna amortera kontant baserat på positivt operationellt kassaflöde”, uppger Xbranes vd Martin Åmark.

Befintliga aktieägare erhåller en uniträtt för varje aktie. En uniträtt ger rätt att teckna en ny unit. Varje unit består av 50 aktier och nio teckningsoptioner av serie TO1. Teckningskursen är 11,50 kronor per unit.

Teckningsoptionerna emitteras vederlagsfritt. Teckningskursen vid utnyttjande av teckningsoptionerna av serie TO1 kommer att uppgå till 0,29 kronor per teckningsoption, motsvarande en premie om cirka 26,1 procent av teckningskursen för aktierna i företrädesemissionen. Teckningskursen per aktie i företrädesemissionen blir 0,23 kronor vilket innebär en rabatt med 39 procent mot den senaste stängningskursen justerat för avskiljning av uniträtter.

Teckningsperioden förväntas löpa mellan den 28 februari och 13 mars.

Företaget har säkrat teckningsåtaganden från stora ägare och ledning om totalt 16,3 procent av emissionen, motsvarande cirka 55,8 miljoner kronor.

Vidare har man säkrat garantier motsvarande 66,7 procent av emissionen från bland annat Systematic Group. Totalt är emissionen således säkrad till cirka 83 procent. Garantiersättningen är 11 procent av garanterat belopp, antingen kontant eller genom aktier.

Totalt 22,7 procent av existerande aktieägare har uttryckt att man kommer att rösta för emissionen vid den extra stämman.

Xbrane Biopharma tänker att använda likviden enligt följande. 40 procent kommer att gå till lansering av Ximluci i USA och lansering av Ximluci PFS. 10 procent kommer att användas för produktion av kliniskt material för BIIB801 som utlöser milstolpsbetalningar från kommersialiseringspartnern Biogen. 15 procent går till utveckling och produktion av kliniskt material för Xdivane och 7 procent går till allmänna företagsändamål. Slutligen kommer 28 procent att gå till kontant förskottsbetalning av de kommande sex amorteringarna till CVI i förhållande till de konvertibla obligationerna.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Xbrane Biopharma

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Xbrane Biopharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt