Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Xpecunia

Xpecunia ökar omsättning och rörelseresultat under andra kvartalet

Kryptovalutabolaget Xpecunia redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten ökade.

Omsättningen steg till 7,2 miljoner kronor (1,2).

Rörelseresultatet blev 3,8 miljoner kronor (0,1), med en rörelsemarginal på 52,8 procent (8,3).

Resultatet före skatt var 3,8 miljoner kronor (0,1). Resultatet efter skatt blev 3,1 miljoner kronor (0). Resultat per aktie hamnade på 0,09 kronor (0,01).

"Fokus, fokus, fokus på expansion är vårt ledord. Det är numera ingen tvekan om att krypto är här för att stanna och framväxten av sektorer som DeFi och en spännande utveckling inom NFT skapar ett alltmer robust ekosystem samt ökande behov av kryptotillgångar. Xpecunia har tagit sitt första steg internationellt med etableringen av co-location på Island men basen är stark i Sverige", kommenterar vd Daniel Moström.

"Det är viktigt för Xpecunia att ha en grön energimix, det är avgörande enligt vår bedömning för acceptansen av en energikrävande verksamhet som kryptoutvinning. Att Xpecunias modell med allt större industriellt stora solcellsfält dessutom understödjer en ökad lönsamhet med grön stabilitet känns riktigt bra".

Xpecunia noterades på NGM Nordic SME den 23 juni.

Xpecunia, MkrQ2-2021Q2-2020
Nettoomsättning7,21,2
Rörelseresultat3,80,1
Rörelsemarginal52,8%8,3%
Resultat före skatt3,80,1
Nettoresultat3,10
Resultat per aktie, kronor0,090,01


http://media.finwire.com/media/FWS0064978-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Xpecunia

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Xpecunia

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt