Nyhet

Yaytrade

Yaytrade genomför riktad nyemission på 5 miljoner kronor

Yaytrade genomför en riktad nyemission som tillför cirka 5 miljoner kronor före transaktionskostnader, enligt ett pressmeddelande.

Emissionen består av 1,33 miljoner aktier till teckningskursen 3,75 kronor per aktie. Det motsvarar en premie på cirka 10 procent jämfört med aktiens senaste stängningskurs på fredagen. Utspädningseffekten är cirka 7 procent.

Emissionen har tecknats av Stefan Alvarsson och Henrik Hobik. Alvarsson är idag bland annat koncernchef och ägare för bemanningsbolaget One Partner Group, medan Hobik har en stor erfarenhet från modeindustrin och distribution.

"Med Stefans och Henriks branscherfarenheter inom logistik och premium fashion får vi in värdefull kompetens i Yaytrade genom att göra emissionen. Det stärker vårt case ytterligare och jag ser med tillförsikt fram emot det kommande samarbetet”, säger Magnus Agervald, styrelseordförande i Ytrade.

Nettolikviden från emissionen är avsedd att användas för investeringar i Yaytrades logistiklösningar och plattform.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Spherio Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Spherio Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt