Nyhet

Ytrade

Ytrade Group minskar omsättning och ökar förlusten under tredje kvartalet

Fashiontech-bolaget Ytrade Group redovisar minskande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.

Omsättningen sjönk till 0,8 miljoner kronor (1,5).

Rörelseresultatet blev -7,2 miljoner kronor (-3,3). Resultatet före och efter skatt var också -7,2 miljoner kronor (-3,3).

Justerat resultat per aktie blev -0,22 kronor (-0,10).

"Tredje kvartalet präglades av strategiskt viktiga steg för Ytrade. Vi har fortsatt att investera betydande belopp i vårt varumärke och plattform där vi nu ställer om verksamheten för att bli ännu mer datadrivna och arbetar aktivare med våra egna marknadsföringskanaler. Detta medför att vi kan hitta nya kreativa sätt att driva kunder till vår marknadsplats för att därefter öka konverteringsgraden genom en förbättrad helhetsupplevelse", kommenterar vd David Knape.

"E-handel präglas av säsongsvariationer i försäljningen där tredje kvartalet generellt är svagare omsättningsmässigt, vilket även speglas i våra siffror. Därför valde vi att förlägga planerade effektiviseringsåtgärder och påbörja flytt av lager från Stockholm och Borås till vårt nya lager i Jönköping under augusti månad. Vi har även valt att ingå färre avtal under denna period för att hantera logistiken med lägsta möjliga felmarginal. Effekten av det nya lagret med förbättrade rutiner kommer vi att börja se under första kvartalet 2022."

Ytrade Group, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning0,81,5-46,7%
Rörelseresultat-7,2-3,3
Resultat före skatt-7,2-3,3
Nettoresultat-7,2-3,3
Resultat per aktie, justerat, kronor-0,22-0,10


http://media.finwire.com/media/FWS0069E64-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Spherio Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Spherio Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt