Zoomability står redo för expansion - Analyst Group - Börskollen

Nyhet

Zoomability

Zoomability står redo för expansion - Analyst Group

Elfordonsbolaget Zoomability står redo att exekvera på sin uttalade expansionplan. Det skriver Analyst Group i en uppdragsanalys, där de härleder en riktkurs om 13,9 kronor i ett basscenario.

Analyshuset skriver att bolaget i år haft något av ett mellanår, där pandemin och komponentbristen hämmat tillväxten. Dock framhåller man att bolaget stärkt sitt distributionsnätverk och fått en medicinteknisk registrering av Zoomen. I kombination med kapitalinjektionen under Q2-21 bäddar detta för stark tillväxt, heter det.

Bolagets produkt Zoom Uphill går inom ramen för en eldriven rullstol, men dock har den egenskaper av en fyrhjuling lämpad för tuffare terräng, skriver analyshuset. Detta medför att produkten kan användas för en större population.

"Marknaden för eldrivna rullstolar och eldrivna fyrhjulingar väntas växa med en årlig takt om 8,4 procent respektive 23,4 procent kommande år, vilket ger medvind för Zoomability att lyckas med sin utstakade expansionsplan."

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Zoomability

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Zoomability

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev