Alphahelix ökar omsättningen i tredje kvartalet som normalt är bolagets sämsta

Nyhet

Alphahelix ökar omsättningen i tredje kvartalet som normalt är bolagets sämsta

Life science-bolaget Alphahelix redovisar ökad omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan, ett kvartal som normalt är koncernens sämsta. Rörelseresultatet visade en vändning till vinst.

Omsättningen steg till 4,9 miljoner kronor, med 3,4 miljoner kronor som jämförelsetal i resultaträkningen.

Rörelseresultatet blev 0,1 miljoner kronor (-0,1), med en rörelsemarginal på 2,0 procent.

Resultatet före och efter skatt var 0,2 miljoner kronor (-0,1).

Resultat per aktie hamnade på 0,00 kronor (0,00).

Bolaget skriver i en kommentar att det är främst koncernens nya strategi att stärka produktportföljen för diagnostik i Norden som gett resultat. Fokusområden som QPCR och biobanker har också mycket god utveckling.

Klinisk diagnostik av covid-19 står för stora delar av omsättningsökningen.

"Där har vi flyttat fram våra positioner med nya instrument och testmetoder. Ett projekt med
leveranser av covid-19 instrument med test kit till Etiopien initierades under Q3. Där ser vi mycket positivt på utvecklingen. I Norden har vårt nya POCT system, AIGS, för covid-19 rönt mycket gott intresse både för klinisk verksamhet som för privata aktörer", skriver bolaget.

Man såg även en ökning av aktiviteter på forskningssidan under september.

"Det är framförallt en ökad försäljning av förbrukningsvaror när laboratorieverksamheten startar upp igen men även intresset för dyrare utrustning har ökat", förklarar bolaget.

Alphahelix, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning4,93,444,1%
Rörelseresultat0,1-0,1
Rörelsemarginal2,0%
Resultat före skatt0,2-0,1
Nettoresultat0,2-0,1
Resultat per aktie, kronor0,000,00

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Alphahelix

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Alphahelix

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev