Axolot kallas till extra bolagsstämma för att besluta om nyemission

Nyhet

Axolot kallas till extra bolagsstämma för att besluta om nyemission

Aktieägarna i Axolot Solutions kallas till extra bolagsstämma torsdagen den 26 november i Helsingborg.

Styrelsen föreslår att stämman beslutar om en nyemission med företrädesrätt för aktieägarna. Villkoren är 1:1, vilket innebär att en befintlig aktie ger rätt att teckna en ny aktie till teckningskursen 95 öre per aktie. Sista dag för handel i aktien inklusive teckningsrätt är den 1 december och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 2 december. Teckningstiden löper från 8 december till 22 december och handel med teckningsrätter sker den 8 december till 20 december.

Bolaget kommer vid fullteckning att tilföras 25,2 miljoner kronor före emissionskostnader. Nyemissionen är garanterad genom teckningsförbindelser och emissionsgarantier till 20 miljoner kronor, motsvarande 79,4 procent av emissionsvolymen.

Vidare föreslås stämman godkänna en riktad nyemission av 790 000 aktier till teckningskursen 95 öre per aktie som betalning till emissionsgaranter.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Axolot Solutions

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Axolot Solutions

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev