Axolot ökar omsättning och minskar förlust under tredje kvartalet

Nyhet

Axolot ökar omsättning och minskar förlust under tredje kvartalet

Axolot Solutions redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten minskade.

Omsättningen steg 20,0 procent till 0,6 miljoner kronor (0,5).

Rörelseresultatet blev -4,4 miljoner kronor (-5,5). Det förbättrade resultatet attribueras till kostnadsbesparande åtgärder samt ökad provkörningsaktivitet.

Resultatet efter skatt blev -4,4 miljoner kronor (-5,5).

Resultat per aktie hamnade på -0,16 kronor (-0,21).

Likvida medel uppgick till 6,8 miljoner kronor (28,5).

"Framtiden är cirkulär och i vattenreningen betyder det helt enkelt en decentraliserad, lokal vattenrening. För en systemleverantör som Axolot innebär detta att framtiden kommer innebära efterfrågan på fler och mindre vattenreningssystem snarare än få och större", säger vd:n Martin Ragnar.

Det upprepas även att marknadsbearbetningen under kvartalet varit intensivt och att huvudfokus ligger på att sälja Axopur-enheter.

Det påpekas även att trots att marknaden återhämtar sig så är det till en lägre aktivitetsnivå än före covid-19.

Axolot, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning0,60,520,0%
Rörelseresultat-4,4-5,5
Nettoresultat-4,4-5,5
Resultat per aktie, kronor-0,16-0,21
Likvida medel6,828,5-76,1%

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Axolot Solutions

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Axolot Solutions

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev