Bioextrax lyfter på CNN-reportage

Nyhet

Bioextrax lyfter på CNN-reportage

Biotextrax lyfter på börsen efter att man blivit omnämnda i ett CNN-reportage om en student som vill tillverka gourmet-mat baserat på protein från kycklingfjädrar.

Studenten Sorawut Kittibanthorn har utvecklat ett alternativt protein från kycklingfjäder för ändamålet. Människor kan inte äta fjäder men då dessa utgörs till 90 procent av keratin, ett protein som förekommer i naglar och hår, kan de brytas ned och göras ätliga genom en process kallad ”acid hydrolysis”.

I reportaget nämns också Bioextrax i sammanhanget. Bolaget jobbar utefter samma metoder fast för att skapa djurfoder. Dock uppger vd Edvard Hall att det inte finns några skäl till varför samma protein inte skulle kunna användas som proteintillskott för människor.

Bioextrax-är upp runt fyra procent på Spotlight Stock Market i skrivande stund.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Bioextrax

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Bioextrax

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev