BNP Paribas Climate Impact ökade 4,5 procent i augusti - ENN Energy sänker helårsguidningen

Nyhet

BNP Paribas Climate Impact ökade 4,5 procent i augusti - ENN Energy sänker helårsguidningen

Fonden BNP Paribas Climate Impact steg 4,5 procent i augusti, vilket var i linje med fondens jämförelseindex som också steg 4,5 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 0,6 procent och är därmed bättre än index som har minskat 10,2 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Positiva bidragsgivare för månaden var Generac, SolarEdge Technologies, Darling Ingredients, Trimble och Vestas Wind Systems.

Enligt förvaltarna har SolarEdge Technologies gjort en rad uppköp som kommer att ge företaget bättre exponering mot marknaden. Efter att ha släppt sina kvartalsrapporter för det andra kvartalet steg SolarEdges aktie. Kvartalssiffrorna var bättre än förväntat, vilket gjorde att flera analytiker ändrade sina uppfattningar om företaget, enligt förvaltarna.

Negativa bidragsgivare för månaden var SABESP, Itron, ENN Energy, Azbil och American Water Works.

Enligt förvaltarna föll ENN Energys aktie efter att företaget släppt en halvårsrapport i vilken siffrorna var sämre än förväntat. Företaget ledning sänkte även guidningen för helåret.

Enligt förvaltarna har Coronakrisen skapat fokus på vikten av systemtänkande och riskhantering hos många företag.

BNP Paribas Climate Impact, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent4,5
Index MM, förändring i procent4,5
Fond i år, förändring i procent0,6
Index i år, förändring i procent-10,2

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev