Challenger Mobile tecknar avsiktsförklaring om köp av spelet Idle War Camp

Nyhet

Challenger Mobile tecknar avsiktsförklaring om köp av spelet Idle War Camp

Challenger Mobile, som är under namnändring till Safe Lane Gaming, har tecknat en
avsiktsförklaring gällande förvärv av spelet Idle War Camp från studion Sloth studios i Kanada. Avsikten är att genomföra en due diligence-process och därefter gå till ett avtal. Förvärvet förhandlas till ett nominellt värde om högst 70 000 dollar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Spelet som skall förvärvas är inom Casual Games-segmentet. Spelet har intäkter på 20 000 dollar per år och drygt 6 300 dagliga spelare under de senaste 28 dagarna.

Köpeskillingen ska betalas i två stg, dels 30 000 dollar i kontant betalning när affären sker och dels en så kallad "earnout" på högst 40 000 dollar i kontant betalning efter sex månadet, baserat på rörelseresultatet under perioden. Bolaget har som avsikt genomföra affären senast i första kvartalet 2021 med betalning ur egen kassa.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Safe Lane Gaming

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Safe Lane Gaming

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev