Jyske Bank minskade nettoresultatet under 2020

Nyhet

{newsItem.title}

Jyske Bank minskade nettoresultatet under 2020

Danska Jyske Bank redovisar en lägre vinst och räntenetto för 2020, jämfört med året innan.

Räntenettot uppgick till 5,05 miljarder danska kronor (5,31).

Resultat före skatt blev 2,11 miljarder danska kronor (3,08).

Nettoresultatet blev 1,61 miljarder danska kronor (2,44).

Banken föreslår ingen utdelning i år heller (0).

För 2021 spår Jyske Bank ett nettoresultat på 1,9-2,3 miljarder danska kronor. Väntat är 2,01 miljarder dollar, enligt en sammanställning av Bloomberg.

Banken meddelar också att det tänker minska antalet kontor med cirka 20 procent som ett resultat av förändrade kundbeteenden. Sedan sommaren 2020 har digitaliseringen ökat inom banken och detta kommer att pågå fram till mitten av 2021.

Jyske Bank, BDKK20202019Förändring
Räntenetto5,055,31-4,9%
Resultat före skatt2,113,08-31,5%
Nettoresultat1,612,44-34,0%
Utdelning per aktie, dkk00


http://media.finwire.com/media/FWM005AF53-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Jyske Bank (DK)

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Jyske Bank (DK)

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev