Kavaljer Investmentbolagsfond ökade 7,4 procent i augusti - sålt General Electric och köpt Ratos

Nyhet

Kavaljer Investmentbolagsfond ökade 7,4 procent i augusti - sålt General Electric och köpt Ratos

Fonden Kavaljer Investmentbolagsfond steg 7,4 procent i augusti. Det framgår av en månadsrapport.

Bäst utveckling under månaden hade Medcap, Embracer och Apple. Svagast utveckling hade Lundbergs, Danaher och Markel Corp.

Förvaltaren kommenterar tre innehav.

"Latour är ett synnerligen framgångsrikt och välskött investmentbolag men efter att aktien handlas till en rekordstor premie har fonden minskat ägandet i Latour (3,6 procent). Istället har kapital investerats i Investor, Svolder och VNV Global som alla handlades med en rabatt."

"Svolder som är inriktat mot mindre bolag har från tid till annan handlats med premie, vilket inte är osannolikt att så kommer ske igen då Svolder för många är ett enkelt sätt att få exponering mot mindre bolag som ofta kan vara svåra att investera i då de har en sämre likviditet."

"I VNV Global finns unga bolag med högre risk men stor potential. Därför har fonden valt att ha en mindre exponering mot VNV Global (2,2 procent)."

Nytt innehav är Ratos som främst investerar i icke noterade nordiska bolag. Förvaltaren kommenterar även det.

Ratos var fram till 2010 ett mycket framgångsrikt. Sedan dess har kursen fallit med över 70 procent. Sedan tre år har bolaget en ny ledning och 2019 ser ut att bli en vändpunkt för Ratos då både resultat och tillväxt förbättrades kraftigt. Den goda organiska tillväxten har fortsatt under det andra kvartalet.

Fonden har avyttrat hela innehavet i General Electric.

Aktieandelen i Kavaljer Investmentbolagsfond uppgick vid månadsskiftet till 95 procent, samma som förra månaden.

Kavaljer Investmentbolagsfond, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent7,4

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev