Mälardalen Omsorgfastigheter tecknar överlåtelseavtal för förvärv av fastighetsportfölj

Nyhet

Mälardalen Omsorgfastigheter tecknar överlåtelseavtal för förvärv av fastighetsportfölj

Mälardalens Omsorgsfastigheter, Mofast, har med Celon undertecknat överlåtelseavtal avseende förvärv av en fastighetsportfölj.

Det handlar om förvärv av en fastighetsportfölj på åtta fastigheter, varav de flesta är flerfamiljehus i storstockholmsområdet. En avsiktsförklaring om denna affär blev kommunicerad den 19 oktober.

Prislappen för fastighetsportföljen landar på 406 miljoner kronor, framgår det av ett pressmeddelande.

Mofast finansierar affären genom nyemitterade aktier och nyupptagen bankfinansiering.

Antalet nyemitterade aktier uppgår till lägst 1 400 000 stycken och som mest 1 700 000 stycken. Dessa emitteras till en teckningskurs på 99,54 kronor per aktie.

Tillträde till fastighetsportföljen förväntas ske 18 december i år.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Mälardalens Omsorgsfastigheter

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Mälardalens Omsorgsfastigheter

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev