Monivent rapporterar högre förlust i tredje kvartalet

Nyhet

Monivent rapporterar högre förlust i tredje kvartalet

Medicinteknikbolaget Monivent redovisar en högre förlust i tredje kvartalet 2020 jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

Nettoomsättningen steg till 35 000 kronor (9 000).

Rörelseresultatet blev -1,7 miljoner kronor (-1,4).

Resultatet före och efter skatt var -1,7 miljoner kronor (-1,4). Resultat per aktie hamnade på -0,31 kronor (-0,58).

Likvida mede var på 22,1 miljoner kronor (4,8) per den 30 september.

- Trots pandemin kommer vi att kunna accelerera kommersialiseringen ytterligare då vi tillfört kapital till bolaget genom en riktad nyemission. Emissionen tillförde 15,3 miljoner kronor före emissionskostnader och tillskottet tillåter oss att öka takten bland annat genom att anställa fler medarbetare tidigare än planerat och påskynda arbetet med nationella registreringar av Neo100, däribland den så viktiga FDA-processen i USA. Ett första steg blir att anställa Jon Whitmore i en roll som International Commercial Director. Jon har tidigare varit anlitad på konsultbasis och vi är nu väldigt glada att han accepterat en anställning i bolaget. Jon är ansvarig för våra distributörer och nyckelkunder, en roll som är väldigt viktig idag och som kommer att bli än viktigare framöver. Vi kommer även att utöka personalstyrkan med kompentens inom marknadsföring, QA/RA och utveckling/produktion. Rekryteringen för dessa tjänster har påbörjats och när dessa personer är på plats kan vi växla upp tempot ytterligare, kommenterar vd Karin Dahllöf i delårsrapporten.

Monivent, MkrQ3-2020Q3-2019
Nettoomsättning0,00,0
Rörelseresultat-1,7-1,4
Resultat före skatt-1,7-1,4
Nettoresultat-1,7-1,4
Resultat per aktie, kronor-0,31-0,58

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Monivent

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Monivent

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev