Northern Capsek Ventures investerar 1 miljon kronor i mobilspelsbolaget Itatake

Nyhet

{newsItem.title}

Northern Capsek Ventures investerar 1 miljon kronor i mobilspelsbolaget Itatake

Investmentbolaget Northern Capsek Ventures investerar 1 miljon kronor i mobilspelsbolaget Itatake, vilket ger en ägarandel på 1 procent i bolaget. Itatake tar totalt in 10 miljoner kronor i nytt kapital i en så kallad A-runda. Det framgår av ett pressmeddelande.

Göteborgsbaserade Itatake kommer använda kapitaltillskottet till marknadsföring och till att utöka personalstyrkan genom att anställa fler utvecklare.

Itatake har hittills släppt nio olika spel i appformat för mobil och läsplatta. Spelen har laddats ner tio miljoner gånger. Det populäraste spelet är Gumslinger som lanserades i april 2020 och har fått fem miljoner nedladdningar. Gumslinger blev också nyligen nominerat till Mobile Game of the Year av Pocket Gamer Awards.

Itatakes omsättning kommer enligt prognos att vid bokslutsårets slut 31 mars landa på 3,5 miljoner kronor. Vd Thomas Wedin tror på ett starkare 2021 och bolaget siktar på att bygga ut sin spelportfölj med ett nytt spel per kvartal.

Itatakes fokus i marknadsföringen ligger nu på USA och Sydkorea. Senare i år kommer Itatake tillsammans med en kinesisk samarbetspartner även att lansera sina spel i Kina. I framtidsplanerna ingår även att komplettera appspelen med versioner för den populära spelkonsolen Nintendo Switch.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Northern CapSek

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Northern CapSek

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev