Pareto Global B minskade 5,7 procent i oktober - äger återigen i Inditex

Nyhet

Pareto Global B minskade 5,7 procent i oktober - äger återigen i Inditex

Fonden Pareto Global B minskade 5,7 procent i oktober, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 3,7 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 12,8 procent och är därmed sämre än index som har minskat 6,4 procent. Det framgår av en månadsrapport.
skriven av ansvariga förvaltare Andreas Sørbye, Johnar Håland och Ole Jørgen Grøneng Nilsen.

Positiva bidragsgivare för månaden var Discover Financial Services, Alphabet och LabCorp.

"Kreditkortsbanken Discover Financial Services har alltid haft en konservativ utlåningsmetod med fokus på medelklasskunder som är arbetande. Företaget var snabba på att skärpa kreditgränserna när pandemin inträffade. För tredje kvartalet var kreditförlusterna 3 procent – vilket var lägre än både föregående kvartal och tredje kvartal förra året".

Negativa bidragsgivare för månaden var SAP, ÅF Pöyry och Prudential.

Under månaden köpte fonden i Essity och Inditex samtidigt som den sålde i Nokian Tyres.

"Vi är återigen delägare i spanska Inditex, som äger Zara, Bershka, Pull & Bear och fyra andra klädkedjor. Företaget har en unik, kundorienterad affärsmodell baserad på organisk tillväxt, ingen reklam och korta ledtider från design och produktion till butik".

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Microsoft, Discover Financial Services, Centene, SAP SE och ÅF AB.

Pareto Global B, %oktober, 2020
Fond MM, förändring i procent-5,7
Index MM, förändring i procent-3,7
Fond i år, förändring i procent-12,8
Index i år, förändring i procent-6,4

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev