Pareto Global minskade 2,3 procent i juli - Microsoft slog som vanligt marknadens förväntningar

Nyhet

Pareto Global minskade 2,3 procent i juli - Microsoft slog som vanligt marknadens förväntningar

Fonden Pareto Global B minskade 2,3 procent i juli, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 1,6 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 11,3 procent och är därmed sämre än index som har minskat 7,7 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvariga förvaltare Andreas Sørbye, Ole Jørgen Grøneng Nilsen och Johnar Håland.

Enligt förvaltarna levererade flera företag kvartalsrapporter som var starkare än väntat.

" I slutet av juli hade 22 av våra 31 portföljbolag rapporterat kvartalsvisa siffror. Av dessa levererade 13 företag bättre siffror än väntat, sju var som väntat och två var svagare. De starkaste sektorerna var IT, hälso- och sjukvårdstjänster och konsumentvaror, medan banker var de svagaste".

Förvaltarna lyfter fram Microsoft, vilken levererade en stark rapport.

"Även om Microsoft har ett av världens högsta marknadsvärden, har det ändå nästan gjort det till en vana att slå marknadens förväntningar. Detta kvartal var inget undantag. I ett kvartal där människor arbetade hemifrån upplevde Microsoft en tillväxt i molntjänsten Azure på så mycket som 50 procent."

Även händelserna kring Goldman Sachs kommenterades.

"Som vi beskrev i januari-rapporten har Goldman Sachs stämts av de malaysiska myndigheterna för korruption i Public Development Fund 1 Malaysia Development Bhd ("1MDB"), för vilket Goldman Sachs arrangerade obligationslån under perioden 2009 till 2014. Parterna har nu ingått en uppgörelse där Goldman Sachs betalar 2,5 miljarder dollar i utbyte mot att Malaysia drar tillbaka rättegången. Dessutom garanterar banken 1,4 miljarder dollar relaterade till återvinning av tillgångar, som borde vara inom räckhåll."

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Microsoft, Prudential, ÅF och SAP.

Pareto Global B, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent-2,3
Index MM, förändring i procent-1,6
Fond i år, förändring i procent-11,3
Index i år, förändring i procent-7,7

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev