Promore Pharma ökar förlusten i tredje kvartalet

Nyhet

Promore Pharma ökar förlusten i tredje kvartalet

Promore Pharma redovisar en ökad förlust i tredje kvartalet 2020 jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

Nettoomsättningen sjönk till 0,0 miljoner kronor (1,3).

Rörelseresultatet blev -8,1 miljoner kronor (-6,7).

Resultatet före och efter skatt var -8,1 miljoner kronor (-6,7). Resultat per aktie hamnade på -0,22 kronor (0,33).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -8,9 miljoner kronor (-6,9).

Promore Pharma rapporterade igår den 23 november resultat av fas IIb-studien av läkemedelskandidaten ropocamptide för behandling av venösa sår, vilken visade en påtaglig och signifikant förbättring jämfört med placebo. På helgruppsnivå kunde dock inte statistisk signifikans påvisas.

- Vad gäller vår kliniska fas III-prövning, PHSU03, har vi under det senaste året arbetat med vidare processoptimering. För att påbörja denna studie kommer bolaget att behöva ta in ny finansiering, vilket kommer att vara mycket avgörande för tidslinjen. Vi räknar med en ledtid om cirka tre kvartal från säkrad finansiering till första behandlade patient. Som bolag har vi fördelen av att ha stora och kapitalstarka aktieägare, vilket breddar våra möjligheter att säkerställa kapital under 2021, kommenterar vd Jonas Ekblom i delårsrapporten.

Promore Pharma, MkrQ3-2020Q3-2019
Nettoomsättning0,01,3
Rörelseresultat-8,1-6,7
Resultat före skatt-8,1-6,7
Nettoresultat-8,1-6,7
Resultat per aktie, kronor-0,220,33
Kassaflöde från löpande verksamhet-8,9-6,9

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Promore Pharma

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Promore Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev