Sintercast hade en serieproduktion på 2,4 miljoner motorekvivalenter i december, rekordhöga installationsintäkter
Sidan kan vara sponsrad eller innehålla länkar till samarbetspartners, se vår Dataskyddspolicy.

Nyhet

{newsItem.title}

Sintercast hade en serieproduktion på 2,4 miljoner motorekvivalenter i december, rekordhöga installationsintäkter

Processtyrningsbolaget Sintercast hade en serieproduktion i december på 2,4 miljoner motorekvivalenter uppräknat till årstakt, vilket resulterar i en produktionstakt på 2,6 miljoner motorekvivalenter för det fjärde kvartalet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Decemberproduktionen var 6 procent lägre än i december 2019 medan produktionen för det fjärde kvartalet minskade med 16 procent jämfört med föregående år. Sammantaget landade serieproduktionen för helåret på 2,5 miljoner, vilket motsvarar en minskning med 24 procent jämfört med helårsvolymen 2019 på 3,3 miljoner motorekvivalenter.

2020 gav, som förutsågs i början av året, ett andra år i rad med rekordhöga installationsintäkter. Med System 4000 Plus-installationer vid First Automobile Works gjuteri i Kina och vid det nya Scania-gjuteriet i Sverige, plus utnyttjandet av en köpoption av System 4000 till WHB-gjuteriet i Brasilien, landade installationsintäkterna för helåret på 16,6 miljoner kronor.

Installationsintäkterna för 2020 översteg det tidigare rekordet på 11,9 miljoner kronor från 2019 med 40 procent och de är mer än dubbelt så höga som genomsnittsintäkterna från 2010 till 2019.

- Från låga 1,0 miljoner motorekvivalenter i april återhämtade vi oss under det andra halvåret till en genomsnittlig produktionstakt på 2,7 miljoner. Vi går således in i det nya året med en produktionstakt motsvarande 80 procent av produktionsvolymerna innan coronapandemin, säger Steve Dawson, vd och koncernchef i Sintercast.

- Med produktionsstart av nya program för tunga fordon hos FAW och Scania under 2021, plus den övergripande återhämtningen på marknaden, är vi fortsatt övertygade om att återgå till produktionsnivåerna innan coronapandemin inom kort. Vi vidmakthåller även vårt förtroende för den långsiktiga tillväxtpotentialen för CGI och vår förmåga att nå och överträffa milstolpen på fem miljoner motorekvivalenter, avslutar Steve Dawson.

Du prenumererar väl på våra populära nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om SinterCast

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien SinterCast

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev