Yara International (NO) (YAR) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Yara International (NO) aktie

YAR  

Yara International är en producent av gödnings- och kemikalieprodukter. Bolaget framställer nitrat, kaliumnitrat, ammoniak och NPK (nitrogen, fosfor och kalium) och levererar produkterna till kunder verksamma inom jordbrukssektorn. Bolaget har anor tillbaka till 1905 som tidigare Norska Hydro, men skapades som ett separat bolag under 2004. Huvudkontoret ligger i Oslo.

Yara International (NO) tillhör sektorn Material och branschen Kemikalier. Bolaget har ett börsvärde på 114 386 MNOK, en omsättning på 110 487 MNOK och med ett resultat på 7 114 MNOK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Yara International (NO)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Yara International (NO) (YAR) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Yara International (NO) aktie handlas på börsen i Norge, på listan OBX, och med tickern YAR. Aktien har ett P/E-tal på 16.1 och P/S-tal på 1.1 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Yara International (NO) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Yara International (NO) senaste utdelning är 20 NOK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 4.6% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Yara International (NO) Avanza – se aktiekurs idag

Se Yara International (NO) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Yara International (NO) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Yara International (NO).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Yara International (NO).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Yara International (NO)

Yara International (NO)

TickerYAR
ListaOBX
LandNorge
SektorMaterial
BranschKemikalier
Börsvärde114 386 MNOK
Omsättning110 487 MNOK
Vinst7 114 MNOK
P/E16.1
P/S1.1
Utdelning20 NOK
Direktavkastning4.6%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Yara International (NO)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Yara International (NO)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter