Novozymes (DK) (NZYM B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Novozymes (DK) aktie

🔔 Skapa bevakning

NZYM B  

Novozymes är ett biokemibolag. Idag utvecklar bolaget enzymer och diverse mikroorganismer för industriellt bruk. Enzymerna är ett protein som används inom ett flertal olika branscher, huvudsakligen inom jordbruks- och livsmedelsindustrin. Produkterna används inom olika livsmedel samt kläder. Verksamhet innehar försäljning på global nivå. Bolaget grundades 1921 och har sitt huvudkontor i Bagsværd.

Novozymes (DK) tillhör sektorn Material och branschen Kemikalier. Bolaget har ett börsvärde på 129 688 MDKK, en omsättning på 14 679 MDKK och med ett resultat på 3 044 MDKK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Novozymes (DK)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Novozymes (DK) (NZYM B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Novozymes (DK) aktie handlas på börsen i Danmark, på listan Large Cap, och med tickern NZYM B. Aktien har ett P/E-tal på 42.6 och P/S-tal på 9.1 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Novozymes (DK) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Novozymes (DK) senaste utdelning är 5.3 DKK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.1% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Novozymes (DK) Avanza – se aktiekurs idag

Se Novozymes (DK) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Novozymes (DK) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Novozymes (DK).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Novozymes (DK).

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Novozymes (DK)

Novozymes (DK)

TickerNZYM B
ListaLarge Cap
LandDanmark
SektorMaterial
BranschKemikalier
Börsvärde129 688 MDKK
Omsättning14 679 MDKK
Vinst3 044 MDKK
P/E42.6
P/S9.1
Utdelning5.3 DKK
Direktavkastning1.1%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Novozymes (DK)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Novozymes (DK)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter