Novozymes (DK) (NZYM B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Novozymes (DK) aktie

NZYM B  

Novozymes är ett biokemibolag. Idag utvecklar bolaget enzymer och diverse mikroorganismer för industriellt bruk. Enzymerna är ett protein som används inom ett flertal olika branscher, huvudsakligen inom jordbruks- och livsmedelsindustrin. Produkterna används inom olika livsmedel samt kläder. Verksamhet innehar försäljning på global nivå. Bolaget grundades 1921 och har sitt huvudkontor i Bagsværd.

Novozymes (DK) tillhör sektorn Material och branschen Kemikalier. Bolaget har ett börsvärde på 131 112 MDKK, en omsättning på 14 679 MDKK och med ett resultat på 2 896 MDKK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Novozymes (DK)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Novozymes (DK) (NZYM B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Novozymes (DK) aktie handlas på börsen i Danmark, på listan Large Cap, och med tickern NZYM B. Aktien har ett P/E-tal på 45.3 och P/S-tal på 9.4 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Novozymes (DK) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Novozymes (DK) senaste utdelning är 5.3 DKK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.1% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Novozymes (DK) Avanza – se aktiekurs idag

Se Novozymes (DK) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Novozymes (DK) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Novozymes (DK).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Novozymes (DK).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Novozymes (DK)

Novozymes (DK)

TickerNZYM B
ListaLarge Cap
LandDanmark
SektorMaterial
BranschKemikalier
Börsvärde131 112 MDKK
Omsättning14 679 MDKK
Vinst2 896 MDKK
P/E45.3
P/S9.4
Utdelning5.3 DKK
Direktavkastning1.1%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Novozymes (DK)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Novozymes (DK)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter