Stocks in Play – VD storköper i Cherry, Sedana och Wilson rusar på köprekar

Nyhet

Stocks in Play – VD storköper i Cherry, Sedana och Wilson rusar på köprekar

Stocks in Play – VD storköper i Cherry, Sedana och Wilson rusar på köprekar

En kort sammanfattning av några av onsdagsmorgonens viktigaste kurspåverkande händelser. Stockholmsbörsen handlas i linje med Europabörserna klart lägre på onsdagen i kölvattnet av nedgångarna i USA och Asien.  Efter ungefär 1,5 timmes handel var det utdelningsjusterade OMXS30-indexet ned 1,24 procent. Aktie Kursförändring Kommentar Sedana 16,1% Pareto höjer riktkursen till 100 kronor från tidigare 51 med upprepad köprekommendation Wilson 3,4% Briley inleder bevakning med köprekommendation och riktkursen 250 kronor Cherry 1,1% Vd har köpt 200 000 aktier H&M 0,3% Sänkt riktkurs från flera analyshus efter gårdagens rapportbesvikelse Securitas −0,1% HSBC höjer riktkursen till 124 kronor (120), upprepar minska D Carnegie −0,7% Får in cirka 1 miljard kronor genom fulltecknad företrädesemission Bioinvent −2,2% Tar in 85 miljoner kronor i riktad nyemission till kursrabatt om drygt 8 procent och utspädningseffekt på 13 procent Electrolux −3,2% Goldman Sachs sänker riktkursen till 272 kronor (285), upprepar neutral Axfood −7,0% Nordea sänker rekommendationen till sälj (behåll), riktkurs 135 kronor Briley inleder bevakning av Wilson Therapeutics med köprekommendation, riktkurs 250 kronor Briley har inlett bevakning av bioteknikbolaget Wilson Therapeutics med en köprekommendation och en riktkurs på 250 kronor aktien. Analysfirman tror på framgångar i den kliniska fas III-studien med WTX101, som släpper resultat andra halvåret 2019, något som väntas ge aktien en skjuts.

Det framgår av en analys.  Briley anser att resultaten från den nyligen avslutade fas II-studien sänker riskerna med fas III-studien för WTX101, som är Wilsons huvudprojekt.  Briley uppger i analysen att deras antaganden om lansering, prissättning och marknadsandelar är blygsamma och att förbättringar av dessa faktorer kan höja värderingen för Wilson-aktien.  “Exempelvis kan värderingen, vid ett mer optimistiskt scenario med 100 procentig lanseringssannolikhet och 80 procentig marknadsandel, gå över 615 kronor aktien” , skriver analysfirman.  Inlägget Stocks in Play – VD storköper i Cherry, Sedana och Wilson rusar på köprekar dök först upp på Börsvärlden ..

Läs hela artikeln

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börsvärlden

Nyhetsbrev