Stocks in Play – Starka rapporter av BTS, Scandi Standard och Bahnhof

Nyhet

Stocks in Play – Starka rapporter av BTS, Scandi Standard och Bahnhof

Stocks in Play – Starka rapporter av BTS, Scandi Standard och Bahnhof

En sammanfattning av några av tisdagsmorgonens viktigaste kurspåverkande händelser i sammandrag. Stockholmsbörsen har öppnat stigande på tisdagen. Efter drygt en timmes handel var OMXS30-index upp 0,50 procent, medan det bredare OMXSPI hade ökat 0,42 procent. Aktie Kursförändring Kommentar Scandi Standard 5,1% Vinsten steg rejält i fjärde kvartalet Bahnhof 4,4 % Kraftig vinstökning och utdelningshöjning BTS 3,6% Ökar intäkter och resultat i fjärde kvartalet, höjer utdelningen Hexpol 1,9% SEB höjer till behåll (sälj) SKF 1,7% JP Morgan höjer till neutral (undervikt) SSAB 1,6% Har höjt priset på grovplåt i Nordamerika enligt DI.

Bofa-ML höjer rekommendation till köp Storytel −0,3% Lanserar ljudbokstjänst på Island BioArctic −0,8% Omsättning och resultat sjönk i fjärde kvartalet Scandic Hotels −0,9% Justerat ebitda-resultat i nivå med vinstvarning Bonesupport −11,1% Omsättningen i Nordamerika minskade i fjärde kvartalet på grund av fortsatta försörjningsproblem hos distributör Scandi Standard ökar vinsten rejält i fjärde kvartalet Kycklingbolaget Scandi Standard redovisar en rejäl vinstökning i fjärde kvartalet 2017 jämfört med samma kvartal föregående år. Bolaget föreslår att utdelningen höjs till 1,80 kronor per aktie (1,35), en ökning med 33 procent. Scandi Standard bedömer att koncernens resultat och marginal kortsiktigt kommer att påverkas av ett antal faktorer.

Vd Leif Bergvall Hansen är dock övertygad om att bolaget kommer att se en mer positiv utveckling under andra halvåret. Scandi Standard är också väl positionerade för att under de kommande åren uppnå både organisk och strukturell tillväxt. BTS ökar intäkterna och resultatet i fjärde kvartalet, höjer utdelningen Konsult- och utbildningsbolaget BTS Group redovisar ökande intäkter och resultat under fjärde kvartalet 2017 jämfört med samma period året innan.

Bolaget föreslår att utdelningen höjs till 2,80 kronor per aktie (2,50). Bolaget spår att resultatet före skatt 2018 blir högre än motsvarande resultat 2017.  “Vi gör vårt bästa år någonsin. Under 2017 ökar intäkterna med 12 procent och resultatet med 19 procent.

Under 2018 förväntar vi oss en fortsatt god tillväxt och ett resultat före skatt som är bättre än föregående år. Skattereformen i USA bedöms också påverka positivt under kommande räkenskapsår. Som ett exempel, om 2018 års skattesatser gällt under 2016 så hade det årets resultat efter skatt varit 7 procent högre” , kommenterar Henrik Ekelund, vd i BTS Group i bokslutskommunikén.  Aktien uppvisar en stabil fin stigande primärtrend.

Bahnhof ökar intäkterna och resultatet rejält i fjärde kvartalet, god utdelningshöjning Bredbandsoperatören Bahnhof ökar intäkterna och resultatet rejält i fjärde kvartalet 2017 jämfört med samma kvartal i fjol. Styrelsen föreslår att utdelningen höjs till 50 öre per aktie, jämfört med 32,5 öre i fjol, en ökning med 54 procent. Bolaget har genomfört en split som förändrar jämförelsetalen för vinsten per aktie och utdelningen.  Bahnhofs prognos för helåret 2018 är ett rörelseresultat, ebit, på 145 miljoner kronor med en omsättning på 1,2 miljarder kronor.

Prognosen kommer stämmas av under året. Bolagets bedömning är att den lämnar utrymme för att på ett positivt sätt överträffa förväntningarna. Bahnhof växte under 2017 med 36 209 privatkunder netto, varav 10 181 kunder i fjärde kvartalet.

Bolagets kundbas i öppna stadsnät är därmed 282 534 hushåll..

Läs hela artikeln

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Börsvärlden

Nyhetsbrev