Stocks in Play – THQ lyfts av Di, Victoria Park budstiger
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Stocks in Play – THQ lyfts av Di, Victoria Park budstiger

Stocks

En kort sammanfattning av några av tisdagsförmiddagens viktigaste kurspåverkande händelser. Stockholmsbörsen har i linje med Europabörserna följt Wall Street nedåt och handlas en bra bit under nollan på månadens första handelsdag. Victoria Park stiger efter att Starwood Capital lagt ett bud på nära 8,9 miljarder kronor på bolaget. Byggmax faller samtidigt efter bygghandlarkedjan varnat för att den långa och kalla vintern har påverkat försäljningen i första kvartalet negativt.

Efter en dryg timmes handel var det utdelningsjusterade OMXS30-indexet ned 1,58 procent, medan det utdelningsjusterade Stockholm All-Share index (SAX) hade backat 1,40 procent. Aktie Kursförändring Kommentar Victoria Park 9,8% Starwood Capital har lagt bud på nära 8,9 miljarder kronor THQ Nordic 5,4% Dagens Industri rekommenderar köp Medicover 2,6% Börsveckan upprepar köpråd Raysearch 0,9% Har fått order på två Raystation värd 53 miljoner kronor Telia −0,2% Har sålt hela innehavet i Spotify för 2,3 miljarder kronor Karo Pharma −0,6% Styrelsen föreslår utdelning på 0,30 kronor per aktie Sobi −0,6% Handelsbanken höjer till köp (öka), riktkurs 181 kronor (144) Attendo −0,70% Affärsområdeschef har sålt aktier för 6,0 miljoner kronor Academedia −0,9% Börsveckan ser bra köpläge i aktien efter kursnedgång Bygghemma −1,1% Börsveckan anser att värderingen är för hög – rekommenderar sälj Stora Enso −1,4 Inderes sänker till minska (öka), riktkurs 15 euro (13,75) Engelska Skolan −2,0% Börsveckan anser att aktien är för dyr – rekommenderar sälj Byggmax −5,1% Minskade försäljningen med 15 procent i första kvartalet på grund av lång vinter THQ Nordic lägre värderat än konkurrenterna, köp – Di Efter att datorspelsföretaget THQ Nordic genomfört förvärvet av Koch Media har multiplarna kommit ned rejält. Antingen är marknaden överdrivet pessimistisk eller har inte riktigt greppat förvärvet ännu, skriver Dagens industri och lyfter fram THQ som veckans aktie med en köprekommendation.

“THQ är lägre värderat än konkurrenter med de flesta mått mätt. Det finns alltså goda möjligheter till kurslyft bara genom att bolaget får en för branschen normal värdering” , skriver Di. Starwood Capital har lagt bud om 8 860 miljoner kronor på Victoria Park Fastighetsbolaget Victoria Park har mottagit ett offentligt uppköpserbjudande från Starwood Capital Group genom ett närstående bolag, enligt ett pressmeddelande.

Budet är på 34,40 kronor kontant för varje A- respektive B-aktie och 315,00 kronor för varje preferensaktie. Det totala värdet av erbjudandet uppgår till cirka 8 680 miljoner kronor. Budet motsvarar en premie om 8,5 procent för B-aktier jämfört med stängningskursen den 29 mars och 9,1 procent jämfört med den volymviktade genomsnittskursen under de senaste 20 föregående handelsdagarna.

Oåterkalleliga åtaganden om att acceptera erbjudandet har lämnats av sex större aktieägare i Victoria Park, omfattande aktier motsvarande 22,2 procent av det totala antalet aktier och 31,5 procent av det totala antalet röster i bolaget. En erbjudandehandling avseende erbjudandet beräknas att offentliggöras omkring den 27 april och acceptfristen för erbjudandet beräknas att inledas omkring den 2 maj och avslutas omkring den 1 juni 2018. Victoria Park uppger i ett separat pressmeddelande att två av styrelseledamöterna i bolaget, Greg Dingizian och Isabelle Wikner, genom närstående oåterkalleligen har åtagit sig att acceptera erbjudandet, vilket innebär att de är jäviga i Victoria Parks styrelse vid handläggning av frågor som rör erbjudandet.

Styrelsen har därför inrättat ett budutskott, bestående av styrelseordförande Bo Forsén och styrelseledamöterna Lennart Sten och Henrik Bonde, som hanterar frågor relaterade till erbjudandet. Budutskottet har uppdragit åt Svenska Handelsbanken att upprätta en så kallad fairness opinion avseende erbjudandet och avser att offentliggöra sin uppfattning om erbjudandet och skälen för denna senast i samband med att den av budgivaren upprättade erbjudandehandlingen offentliggörs. Källhänvisning  Di  och  Cision.

Inlägget Stocks in Play – THQ lyfts av Di, Victoria Park budstiger dök först upp på Börsvärlden.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien AcadeMedia

Mer från Börsvärlden

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt