Experternas åtta favoritaktier efter rapportfloden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Experternas åtta favoritaktier efter rapportfloden

Experternas

I svallvågorna av rapportfloden har Dagens Industris analytiker hittat åtta köpvärda aktier – samt en aktie att sälja. Di:s analytiker har identifierat åtta aktier som de rekommenderar att köpa just nu, samt en aktie att sälja. På det stora hela präglas marknaden av ett förlåtande investeringsklimat och av Riksbankens räntesänkning, anser tidningen.

  • BHG på väg upp ur formsvacka
  • Wallenbergs kraschade börsklassiker kan ta revansch
  • Se upp för högt värderat klimatbolag

Marknadens utveckling

Under våren har börsen breddats till att inkludera mindre och medelstora bolag. Rädsla för att missa börståget, ofta kallad FOMO (fear of missing out), har präglat marknaden. Bland de småbolagsaktier som lyft mest finns Ascelia Pharma och Precise Biometrics, medan Itab toppar listan över medelstora bolag och Saab leder bland storbolagen.

Analytikernas val

Di:s analytiker har valt ut åtta aktier de tror kan prestera bra de närmaste månaderna, samt en aktie att sälja. Dessa aktier är en mix av stora och små bolag inom olika sektorer. Fem av aktierna är på väg ut ur finansiella formsvackor, två är på god väg, och ett är ett tillväxtbolag med nedpressad värdering. Den nionde aktien rider på AI-trenden och har en hög värdering.

Vi på Börskollen noterar att analytikerna har en god historik. De sju aktier som rekommenderades tidigare har i snitt ökat med 9 procent sedan februari, med Skistar och Scandic Hotels som bästa exempel på framgångsrika investeringar.

Aktier att hålla ögonen på

Bland de åtta aktierna finns BHG, som visserligen haft åtta kvartal i rad med negativ försäljningstillväxt men som nu verkar vara på väg upp. Coor är ett annat exempel, som trots tappade kontrakt med Ericsson visar tecken på förbättrad lönsamhet.

Andra aktier som rekommenderas inkluderar Elanders, som trots en utmanande period har behållit sina marginaler, och Electrolux, som ses som en uppköpskandidat med potential för kortsiktig kursökning. Evolution och Hoist är också med på listan, med starka kassaflöden och potential för återköp av aktier.

Di ser även möjligheter i finska Lindex och teleoperatören Millicom, som båda har flera potentiella "triggers" för framtida kursökningar.

Slutligen nämns Munters, ett tillväxtbolag inom klimatsystem som har en hög värdering men stor framtidspotential. ”Se upp där nere”, blir rådet från Dagens Industris analytiker.

Sammanfattningsvis erbjuder Di:s analytiker en blandad portfölj med både högriskaktier och stabila tillväxtbolag, vilket ger investerare flera alternativ att överväga.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien BHG Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt