Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Helgläsning:

Helgläsning: Här är veckans mest lästa ekonominyheter

Nedan följer en kort sammanställning av de nyheter som trendat hos Börskollen under veckan. En summering av veckans mest klickade nyheter, lagom till morgonkaffet under helgen, när du har tid att läsa artiklarna lite mer ingående.

1. Rea på elbilar sprider sig - Här är billigaste elbilen 2023

Under de senaste månaderna har efterfrågan på elektriska fordon minskat på grund av högre räntor, vilket har ökat finansieringskostnaderna och avskräckt konsumenterna från större inköp. Som svar har t.ex..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Knepet: Så får du obegränsad gratis laddning med en Tesla

Tesla erbjuder nu ägare av äldre Tesla Model S och Model X modeller chansen att överföra sin rätt till obegränsad gratis snabbladdning till en nyköpt eller leasad bil. Detta tillfälliga erbjudande, som är..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

3. Tesla utklassar konkurrenten Volvo i räckviddstest

Teslas lastbil "Semi" har enligt tester visat sig kunna köra cirka 64 mil per laddning och ladda upp till 80 procent på bara 45 minuter. Med tanke på batteripaketets storlek är detta imponerande prestanda.  I en..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. Topplista: Investmentbolagen med högst substansrabatt

Att investera i aktier kan kännas riskfyllt, och fonder kanske känns för generella. Då kan investmentbolag vara det perfekta alternativet. Här är några saker du bör veta om att investera i investmentbolag,..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

5. Börsfrossan fortsätter - men när vänder det?

Trots rekordvinster för flera svenska banker och verkstadsföretag som Volvo,  Atlas Copco och Sandvik, har Stockholmsbörsen under de senaste två veckorna tappat omkring sju procent. Huvudorsaken är de stigande..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

6. Stjärnförvaltaren: Fem kvalitetsaktier för långa portföljen

Stjärnförvaltaren: Fem kvalitetsaktier för långa portföljen. Proffset framhåller ett gäng bolag som extra intressanta...

En nyhet från Unga aktiesparare som du kan ta del av här.

7. Köpvärda aktier: Hitta rätt investeringsstrategi från proffsen

Att hitta köpvärda aktier kan vara en stor utmaning för investerare. Men med rätt strategi och insikt kan du upptäcka guldkornen på aktiemarknaden. Här presenteras några framgångsrika strategier från..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

8. Analytikerns fem köptips: ”Aktien har aldrig haft så lågt p/e-tal”

Analytikerns fem köptips: ”Aktien har aldrig haft så lågt p/e-tal”. Här är storbolagen som får proffset att trycka på köpknappen...

En nyhet från Unga aktiesparare som du kan ta del av här.

9. Klippläge i börsstormen – köp fyra pressade klassaktier: “Bra tillfälle”

Klippläge i börsstormen – köp fyra pressade klassaktier: “Bra tillfälle”. Förvaltaren ser fyra spännande ingångslägen...

En nyhet från Unga aktiesparare som du kan ta del av här.

10. Avgift införs för Facebook och Intstagram

Meta, det globala företaget bakom sociala medie-jättarna Facebook och Instagram, bekräftar att det kommer att introducera betalversioner av sina plattformar i EU. De nya tjänsterna, som kommer att vara fria från..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

11. Bästa och billigaste indexfonderna

Att spara i passiva indexfonder har blivit allt mer populärt på senare år. Men vad innebär det egentligen att investera i en indexfond och hur kommer man igång? I denna artikel undersöker vi fördelarna och..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

12. Börsveckan ger köpråd till dessa fyra aktier

Den senaste utgåvan av Börsveckan innehåller köpråd för fyra bolag och väljer att avvakta med tre andra. Häng med så kollar vi hur resonemanget går. Autoliv och Nimbus Börsveckan skriver att..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

13. Hernhag: Min tillväxtfavorit på börsen

I veckans aktiechatt pekade Marcus Hernhag ut sin tillväxtfavorit på börsen och listade fem aktier som är billiga just nu...

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

14. Svenska småsparare satsar på storbolagsaktier efter nedgången

Under oktober månad har svenska småsparare valt att investera i storbolagsaktier som har presterat dåligt under de senaste veckornas börsnedgång. Detta framgår av statistik från Nordnet. Bland de aktier som..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

15. Här är Sveriges (och USAs) största företag

Sverige har varit framgångsrikt som företagarnation och har många stora företag, varav många är börsnoterade. Denna börsnotering ger privatpersoner möjligheten att köpa aktier och följa företagets framgång..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

16. Hernhag: Kvalitetsbolagen som höjer utdelningen

Marcus Hernhag har sållat i börslistorna och plockat fram fem aktier som går en ljus framtid till mötes och där en utdelningshöjning är närmast hugget i sten. På hans topplista finns ett defensivt bolag som..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

17. Haalands första aktieköp - tankar i RoRo-raketen

Den norske fotbollsstjärnan Erling Haaland har nu tagit klivet in på börsen...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

18. Placera tipsar om 16 köpvärda aktier i november, H&M och Loomis nytillskott

Oktober blev ytterligare en minusmånad på börsen och kvartalsrapporterna har inte lyckats vända ett dystert humör. "Ljuspunkter finns dock och vi gör ett par byten inför november", skriver Placera i sin..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

19. Calliditas Nefecon står sig starkare än Novartis atrasentan enligt Pareto

Idag meddelade Novartis att fas 3-studien med läkemedelskandidaten atrasentan i IgAN uppfyllde sitt primära effektmål. Calliditas har sedan tidigare utvecklat ett läkemedel mot sjukdomen och i en kommentar noterar..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

20. Så sparar miljonärerna till pensionen

Dessa fonder och aktier är favoriterna bland Avanzas private banking-kunder..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Atlas Copco

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.