Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Sista

Sista chansen att teckna i börsnykomlingen som kopplar upp hela världen med satelliter

Marknaden för sakernas internet, IoT, och lågt flygande satelliter för kommunikation är mycket snabbväxande. SaaS-företaget Wyld Networks adresserar detta område och för att ytterligare öka tillväxttakten noteras nu aktien på Nasdaq First North Growth Market.

Stora delar av världen saknar idag internet. Mobila nätverk täcker endast 15 procent av världens yta och lågkostnadsalternativ finns endast tillgängligt på 1 procent av jordens yta. Den stora delen av jorden saknar alltså nödvändig datatrafikmöjlighet. Det hindrar utvecklingen i dessa områden. Vi har tagit fram en hård- och mjukvara som kan kommunicera med lågt flygande satelliter, vilket öppnar upp en gigantisk marknad då vi möjliggör en digitalisering i stora delar av världen”, säger vd Alastair Williamson.

Det tekniktunga Cambridge-bolaget är ett så kallat SaaS-bolag, Software as a Service, vilket innebär att företagets produkter erbjuds via ett abonnemang. Modellen innebär att intäkterna blir återkommande och lönsamhetsmässigt blir det en hävstång när alla kostnader är tagna. Vid sidan av abonnemangsintäkterna erhåller företaget också en liten intäkt för sin hårdvara. Målsättningen är att 40 procent av intäkterna skall vara återkommande.

Kundgrupperna är flera

“Vi riktar oss till flera olika kundgrupper. Jordbrukare, energi-, shipping- och industriföretag är exempelvis logiska kunder. Vi jobbar redan med ett av världens största shippingföretag, OneOcean. Mängder med bolag och jordbrukare har ett stort behov av att koppla upp sig och följa sina verksamheter även om de befinner sig i en väldigt otillgänglig miljö. Energibolag kan exempelvis vilja ha data från en oljerigg mitt ute på öppet hav eller en pipeline i en öken. Ett containerfartyg kan av försäkringsskäl vilja ha möjligheten att kunna mäta och skicka data i realtid om tillståndet för sina containrar. Vi löser allt detta till en väsentligt lägre kostnad än vad som historiskt varit fallet”, säger Alastair Williamson.

Williamson är inte ensam om att se behovet av att koppla upp landsbygden. Eutelsat, Amazon och Elon Musk-ägda SpaceX siktar på marknaden för lågt flygande satelliter. I framtiden väntas tusentals satelliter cirkulera runt jorden. Samtidigt väntas det tillkomma miljardtals IoT-produkter på jordens yta. För att kunna dra nytta av tekniken behövs nätverksanslutning till ett rimligt pris.

Just nu befinner vi oss i startgropen på en gigantisk förändring i den globala anslutningen. I framtiden kommer hela världen att vara uppkopplad, och vi kommer att vara en del i den förändringsprocessen”, säger Alastair Williamson.

Marknaden är gigantisk. För att nå alla möjliga kunder arbetar Wyld Networks nära flera stora aktörer som i sin tur säljer företagets lösningar till slutkunder.

Erbjudandet i sammandrag

Första dag för handel i bolagets aktier väntas ske den 2 juli. Mer information om bolaget och hur du tecknar återfinns här nedan

  • Emissionslikvid: 25 MSEK
  • Teckningspris: 11,00 SEK per unit (motsvarande 11,00 SEK per aktie)
  • Teckningsperiod: 10 juni - 23 juni 2021
  • Unit: En (1) unit innehåller en (1) aktie och två (2) vederlagsfria teckningsoptioner
  • Pre-money värdering: 66 MSEK
  • Teckningsåtaganden: 80% av erbjudandet
Läs mer och teckna aktier i Wyld

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Läses av andra just nu

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt