Nyhet

IPO-nytt:

IPO-nytt: Bra start för Spac-bolaget Spacett, sexleksakssajten Vuxen.se mot börsen och mycket mer

Det snabbväxande sexleksaksbolaget Purefun Commerce siktar mot börsen, bra start för första Spotlight Spac:en Spacett och mycket mer. Vi summerar den senaste tidens nyhetsflöde på noteringsfronten med fokus på aktuella och kommande svenska och internationella börsnoteringar att hålla ögonen på!

Läs mer: I  förra veckans "IPO-nytt" läser du om fler nyheter för börsaktuella bolag!

Noteringstrenden stark även i Norge – 68 nya bolag på Oslobörsen och Euronext Growth under 2021


Norge har, likt Sverige, haft en het noteringstrend under 2021 och slagit det tidigare rekordet från 2007 då 57 bolag noterades. Hela 68 aktier listades på Oslobörsen och Euronext Growth under 2021 enligt en sammanställning från mäklarfirman Pareto.

Särskilt många bolag inom teknik och förnybar energi har kommit till börsen. Även sjöfart, sjömat och finans har varit populärt.

Debutåret var däremot väldigt framtungt då 49 av de 68 bolagen genomförde sina IPO:er under årets första halva.

Bland bolagen som debuterade återfinns bland annat Autostore, Aker Clean Hydrogen, EcoOnline, Desert Control med flera.

Läs hela nyheten.

Nyheter om kommande börsnoteringar/IPOs, emissioner och SPACar att hålla ögonen på 2022

Nedan finner du ett antal nyheter som rör kommande planerade eller möjliga börsnoteringar för 2022 eller framåt.

Tips: Du finner fler aktuella nyheter på vår sida för Börsnoteringar & IPOs samt vår sida för SPAC-bolag.

E-handelsbolaget Vuxen.se vill noteras under första kvartalet 2022 – planeras ske på First North

Sexleksaksbolaget Vuxen.se planerar att notera sig under första kvartalet 2022, till en värdering om runt 250 till 300 miljoner kronor. Det säger vd Michael Ahlén i en intervju med Breakit.


Noteringen planeras ske på Nasdaq First North och ska tillåta en expansion in i nya e-handelssegment genom att starta och köpa e-handlare i närliggande nischer.

Ingen nyemission planeras däremot i samband med noteringen. Det kan däremot vara aktuellt att nyttja aktier vid förvärv.

Bolaget räknar med att omsätta runt 170 miljoner kronor och göra en vinst om 20 miljoner kronor under detta räkenskapsåret.

Vi har nu adderat bolaget till vår databas vilket innebär att du kan skapa bevakning med automatiska pushnotiser i vår app. Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Purefun Commerce.

Tips – Ladda ner Börskollens kostnadsfria app för automatisk bolagsbevakning av IPO-aktuella bolag

1000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

Schweiziska Smart Valor ska noteras på First North

Schweiziska Smart Valor, som driver en investeringsplattform inom digitala tillgångar, har ansökt och beviljats en villkorad notering av svenska depåbevis, SDR, på First North i Stockholm.

Bolaget planerar i samband med noteringen göra en emission av SDR till institutionella investerare och den svenska allmänheten. Detaljerna kring emissionen kommer att publiceras vid ett senare tillfälle. Bolagets rådgivare i samband med noteringen är Mangold Fondkommission.

Vi har nu adderat bolaget till vår databas vilket innebär att du kan skapa bevakning med automatiska pushnotiser i vår app. Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Smart Valor.

Spacett steg i premiärhandeln på Spotlight


Spac-bolaget Spacett började den 27 december att handlas på Spotlight Stock Market, som första spac-bolag på marknadsplatsen. Aktien handlas med kortnamnet SPAC1.

Spacett är ett svenskt förvärvsbolag eller spac, special purpose acquisition company, vars syfte är att ta in kapital och inom 36 månader genomföra förvärv av ett eller flera onoterade målbolag.

Nyintroduktionen tecknades till 74 miljoner kronor av drygt 2 600 tecknare, vilket motsvarar en teckningsgrad på 264 procent. Bolaget tillfördes 27 miljoner kronor före emissionskostnader på 0,4 miljoner kronor och fick drygt 1 400 aktieägare. Spacett emitterade 5,4 miljoner aktier till teckningskursen 5 kronor per aktie.

Aktien stängde första handelsdagen till kursen 5,60 kronor vilket motsvarar en kursuppgång på 12 procent. Aktien handlas i skrivande stund ungefär kring samma pris.

Grattis till alla er som tecknade och fick tilldelning!

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Spacett.

Nyheter om internationella börsnoteringar/IPOs och SPACar

Och här några nyheter om internationella börsnoteringar.

TrillerNet går som väntat till börsen genom fusion med Seachange

TrillerNet, som ligger bakom videoappen Triller, går till börsen genom ett samgående med Seachange. Nyheten bekräftar rykten som Reuters tidigare skrivit om.

Det nya sammanslagna bolaget kommer handlas under namnet TrillerVerz och väntas värderas till cirka 5 miljarder dollar. Affären beräknas slutföras under första kvartalet 2022.

Läs hela nyheten.

China Mobile får klartecken för notering på Shanghaibörsen

Mobiloperatörsjätten China Mobile, som är Kinas största mobiloperatör mätt till intäkter, har fått klartecken från myndigheterna för en notering på Shanghaibörsen. Det rapporterar Bloomberg News.

Det handlar om en stor notering på motsvarande 7,6 miljarder dollar där bolaget erbjuder 845,7 miljoner aktier till teckningskursen 57,58 yuan per aktie.

Bakgrunden är att China Mobile avnoteras i New York, efter att USA:s förre president Donald Trump beslutat att börsoperatörerna skulle avnotera samtliga kinesiska operatörsjättar, vilket omfattade China Mobile, China Unicom och China Telecom.

Läs hela nyheten.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt