Aker Carbon Capture utvärderar möjligheter med koldioxidavskiljning med Ørsted och Microsoft
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aker Carbon Capture utvärderar möjligheter med koldioxidavskiljning med Ørsted och Microsoft

Aker

Aker Carbon Capture utvärderar de tekniska, regulatoriska och kommersiella möjligheterna med att utveckla koldioxidavskiljning tillsammans med Ørsted och Microsoft. Bolagen har signerat ett samförståndsavtal att utveckla avskiljning och lagring av koldioxid vid Ørsteds biomassaeldande värme- och kraftverk i Danmark.

"Samarbeten mellan sektorer och digital innovation är nyckeln i kampen mot klimatförändringarna. Planen att uppnå den danska amibitionen om 70 procent koldioxidminskning till år 2030 förlitar sig delvis på koldioxidavskiljning och lagring i stor skoala och vi är glada att stötta detta tillsammans med Ørsted och Aker Carbon Capture", säger Nana Bule, chef för Microsoft i Danmark och Island, i ett pressmeddelande.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Aker Carbon Capture

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.