Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aker

Aker Carbon Capture utvärderar möjligheter med koldioxidavskiljning med Ørsted och Microsoft

Aker Carbon Capture utvärderar de tekniska, regulatoriska och kommersiella möjligheterna med att utveckla koldioxidavskiljning tillsammans med Ørsted och Microsoft. Bolagen har signerat ett samförståndsavtal att utveckla avskiljning och lagring av koldioxid vid Ørsteds biomassaeldande värme- och kraftverk i Danmark.

"Samarbeten mellan sektorer och digital innovation är nyckeln i kampen mot klimatförändringarna. Planen att uppnå den danska amibitionen om 70 procent koldioxidminskning till år 2030 förlitar sig delvis på koldioxidavskiljning och lagring i stor skoala och vi är glada att stötta detta tillsammans med Ørsted och Aker Carbon Capture", säger Nana Bule, chef för Microsoft i Danmark och Island, i ett pressmeddelande.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt