Nyhet

ASM steg på återköpsnyhet - GS Global Small Cap Core ökade 3,5 procent i juni

Fonden GS Global Small Cap Core Snap SEK Acc steg 3,5 procent i juni, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 2,6 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 14,7 procent och är därmed sämre än index som har minskat 12,8 procent. Det framgår av en månadsrapport.

På sektornivå blev fondens bästa bidragsgivare under månaden innehav inom sällanköpsvaror. Bolag inom hälsovård och i synnerhet bioteknologi presterade svagast.

Bland enskilda innehav blev överviktade ASM International en av månadens starkaste positiva bidragsgivare. Förvaltaren uppger att kursen steg efter nyheten om att bolaget ska göra återköp av aktier för 100 miljoner euro.

På den negativa sidan fanns Teledyne Technologies. Enligt förvaltaren påverkades bolagets aktie negativt av coronavirusets ökade spridning, då detta orsakat tilltagande pessimism kring ekonomins återhämtning.

GS Glbl Sm Cap Core Eq OC Snap SEK Acc, %juni, 2020
Fond MM, förändring i procent3,5
Index MM, förändring i procent2,6
Fond i år, förändring i procent-14,7
Index i år, förändring i procent-12,8

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt