Auriant Mining: Momentum i ryskt guld - Mangold - Börskollen

Nyhet

Auriant Mining: Momentum i ryskt guld - Mangold

Mangold följer upp bevakningen av Auriant Mining med rekommendationen Köp och en riktkurs på 16,00 kronor per aktie i ett tolv månaders perspektiv. Auriant Mining är ett juniort svenskt guldgruvbolag med flera tillgångar i Ryssland. Investeringar i guldgruvbolagsaktier är traditionellt förknippat med hög risk och volatilitet.

Med starka resultatförbättringar i ryggen är det vår bedömning att aktien kan utvecklas starkt under 2020-21 triggad av framsteg i produktion, prospektering och finansiering.

Kraftiga resultatförbättringar
Auriant Mining uppvisade ett starkt halvårsresultat med en försäljning som ökade med 175 procent till 273 miljoner kronor. Rörelseresultatet uppgick till 129 miljoner kronor vilket skall jämföras med 1H 2019 då bolaget uppvisade en förlust på 9 miljoner kronor. Bolaget producerade 16 750 uns guld vilket är mer än en fördubbling jämfört med 1H 2019 med en produktion på 8 189 uns. Det realiserade guldpriset per uns steg under perioden från 1 315 dollar till 1 648 dollar.

Stor uppsida i högre guldpris
Mangolds DCF-värdering för Auriant Mining i ett base-case scenario uppgår till 16 kronor per aktie. I värderingen har vi tagit höjd för risker hänförligt till finansieringen av nya gruvprojekt. Med ett eventuellt fortsatt guldrally till nya rekordnivåer på 2 500 dollar per uns, 30 procent över dagens nivåer på 1 930 uns per dollar, kan vi motivera en kurs för Auriant Mining-aktien på
omkring 35 kronor.

https://insight.mangold.se/wp-content/uploads/2020/09/Auriant-Mining-Update-2020-09-10.pdf

Research feed

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev