Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Auriant Mining: Momentum i ryskt guld - Mangold

Mangold följer upp bevakningen av Auriant Mining med rekommendationen Köp och en riktkurs på 16,00 kronor per aktie i ett tolv månaders perspektiv. Auriant Mining är ett juniort svenskt guldgruvbolag med flera tillgångar i Ryssland. Investeringar i guldgruvbolagsaktier är traditionellt förknippat med hög risk och volatilitet.

Med starka resultatförbättringar i ryggen är det vår bedömning att aktien kan utvecklas starkt under 2020-21 triggad av framsteg i produktion, prospektering och finansiering.

Kraftiga resultatförbättringar
Auriant Mining uppvisade ett starkt halvårsresultat med en försäljning som ökade med 175 procent till 273 miljoner kronor. Rörelseresultatet uppgick till 129 miljoner kronor vilket skall jämföras med 1H 2019 då bolaget uppvisade en förlust på 9 miljoner kronor. Bolaget producerade 16 750 uns guld vilket är mer än en fördubbling jämfört med 1H 2019 med en produktion på 8 189 uns. Det realiserade guldpriset per uns steg under perioden från 1 315 dollar till 1 648 dollar.

Stor uppsida i högre guldpris
Mangolds DCF-värdering för Auriant Mining i ett base-case scenario uppgår till 16 kronor per aktie. I värderingen har vi tagit höjd för risker hänförligt till finansieringen av nya gruvprojekt. Med ett eventuellt fortsatt guldrally till nya rekordnivåer på 2 500 dollar per uns, 30 procent över dagens nivåer på 1 930 uns per dollar, kan vi motivera en kurs för Auriant Mining-aktien på
omkring 35 kronor.

https://insight.mangold.se/wp-content/uploads/2020/09/Auriant-Mining-Update-2020-09-10.pdf

Research feed

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt