Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för fem aktier, lanserar utdelningsportfölj med tolv bolag

Börsveckan rekommenderar köp av de fem aktierna Semcon, Intrum, Rugvista, Pricer och Peab i årets första utgåva. Tidningen ger rådet avvakta för Skanska och Cibus.

Börsveckan presenterar också traditionsenligt sin nya utdelningsportfölj, som för 2022 består av de tolv bolagen Byggpartner, Bulten, Coor, Intrum, Kindred, NCC, Peab, Pricer, SEB, Semcon, Telia och Volvo.

Konsultbolaget Semcon uppvisar äntligen organisk tillväxt och en fin marginaltrend. Balansräkningen medger också höga utdelningar. Börsveckan ger köpråd och tar in aktien i utdelningsportföljen.

Intrum har länge underpresterat på börsen och värderingen har fallit stadigt de senaste åren. Mycket elände är diskonterat till en värdering på p/e 8 och en direktavkastning på drygt fem procent. Tidningen ger köpråd och tar in aktie i utdelningsportföljen.

Rugvista som säljer mattor online har nu en betydligt attraktivare värdering sedan aktiekursen fallit rejält. Börsveckan höjer sitt råd från avvakta till köp.

Pricer hade ett mellanår 2021 till följd av tillfälliga pandemieffekter på kostnadssidan. Redan 2022 ser det bättre ut och aktien lockar efter kursfallet. Tidningen ger köpråd och tar in aktie i utdelningsportföljen.

Byggbolaget Skanska är rimligt värderad och lockar inte Börsveckan som föredrar NCC och Peab, rådet blir avvakta.

Fastighetsbolaget Cibus lockar investerare med månadsutdelning och aktien har gått strålande. Tidningen ger rådet avvakta och anser att det finns mer spännande utdelningsaktier.

Peab imponerar och mycket talar för att det fortsätter framöver, bedömer Börsveckan som ger köpråd samt tar in aktien i utdelningsportföljen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt